Euroleague: Σεμινάριο ενημέρωσης για τις οικονομικές συμφωνίες οργανώνει η Ένωση Παικτών!

Gazzetta team
Euroleague: Σεμινάριο ενημέρωσης για τις οικονομικές συμφωνίες οργανώνει η Ένωση Παικτών!
H Ένωση παικτών της Euroleague οργανώνει σεμινάριο που θα αφορά την ενημέρωση τους πάνω σε οικονομικές συμφωνίες.

Σε ακόμα μια πρωτοβουλία που πρόκειται για την ενημέρωση των παικτών, προχωράει η Ένωση των παικτών της Euroleague, με στόχο την καλύτερη γνώση των οικονομικών, τομέας που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια επαγγελματική καριέρα.

Είναι σημαντικό για τους αθλητές, να καταλαβαίνουν την σημασία των συμβολαίων τους, πως φτιάχνονται, ποια είναι τα οικονομικά τους δικαιώματα, αλλά και οι υποχρεώσεις σε μία σύναψη επαγγελματικής συμφωνίας. Εξαιτίας της έλλειψης οικονομικής παιδείας, πολλοί επαγγελματίες αθλητές, δεν καταλαβαίνουν τους όρους των συμβολαίων τους και δεν μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες κατά την διάρκεια ή και μετά από την καριέρα τους.

Ο Κάιλ Χάινς, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, μίλησε για τα σεμινάρια αυτά: «Όπως δουλεύουμε τις ικανότητες μας στο μπάσκετ, πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο να βελτιώσουμε και τις οικονομικές μας γνώσεις. Είναι στενάχωρο να βλέπουμε παίκτες με μεγάλες επαγγελματικές καριέρες, να δυσκολεύονται οικονομικά, εξαιτίας κακών αποφάσεων. Μερικές αποφάσεις μπορούν να στοιχίσουν το μέλλον. Γι' αυτό είμαι χαρούμενος που η Ένωση δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να αρχίσουν να μαθαίνουν γι' αυτό τον πολύ σημαντικό τομέα της επαγγελματικής τους καριέρας».