Μπάγερν - Βαλένθια 90-79: Στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί και στο μπάσκετ (vid)

Μπάγερν - Βαλένθια 90-79: Στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί και στο μπάσκετ (vid)
Η Μπάγερν Μονάχου (6-2) πήρε τη νίκη στο... νήμα, επικρατώντας της μαχητικής Βαλένθια (4-3) για την 8η αγωνιστική της EuroLeague, χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο!

Ήταν ντέρμπι. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μέχρι την επικράτηση της Μπάγερν, απέναντι στη Βαλένθια. Ελάχιστες λεπτομέρειες χώρισαν τις δύο ομάδες και αυτές ήταν που καθόρισαν τον νικητή.

Ποιες ήταν αυτές; Η διάθεση της Μπάγερν να παίξει... σκυλίσια άμυνα. Αλλά και η... εκνευριστική ευστοχία της.

Πλέον, η γερμανική ομάδα βρίσκεται στο 6-2 και η Βαλένθια έπεσε στο 4-3.

Το ματς

Η Βαλένθια έκανε το μεγαλύτερο σερί της στο ξεκίνημα του αγώνα. Από το 2-0 της Μπάγερν, προηγήθηκε με 9-2! Εκεί η ομάδα του Μονάχου απάντησε με το δικό της 9-0 (11-9).

Και από εκείνο το σημείο μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, πόντο-πόντο.

Όλα αυτά μέχρι τα τελευταία 180 δευτερόλεπτα! Εκεί η Μπάγερν πέτυχε όλα τα κρίσιμα σουτ. Και υποχρέωσε τη Βαλένθια σε κακές επιθέσεις και λάθη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπάγερν είχε 10/18 σουτ τριών πόντων και 12 επιθετικά ριμπάουντ. Όλα αυτά ισοστάθμισαν τη συνάρτηση των 17 ασίστ/6 λαθών.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς τελείωσε το ματς με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ranking 35.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Σαμ Φαν Ρόσομ, σε 6 λεπτά στο παρκέ είχε μόνο ένα άστοχο σουτ και μία ασίστ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι (Τζόνσον, Ζίπσερ), αλλά ο τίτλος πάει στον Γιαν Σίσκο, ο οποίος σημείωσε και τους 6 πόντους του στα τελευταία πέντε λεπτά που κρίθηκε το ματς.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Η Μπάγερν έκανε το 83-78 με το κάρφωμα του Λούτσιτς (έπειτα από κλέψιμό του) και στην επόμενη φάση το ματς κρίθηκε, με τρίποντο ξανά από τον Σέρβο φόργουορντ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες τα πολλά λάθη (16 η Μπάγερν, 18 η Βαλένθια). Επίσης, η ισπανική ομάδα θα θέλει να ξεχάσει και το ποσοστό στα τρίποντα (6/24).

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ρέινολντς έκανε την no look πάσα και ο Ζίπσερ κάρφωσε με δύναμη στο καλάθι της Βαλένθια.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 37-39, 62-60, 90-79.