Παναθηναϊκός: Να «κόψει» τη φόρα της Εφές στο ντεμπούτο Μακ

Νίκος Καρφής
Παναθηναϊκός: Να «κόψει» τη φόρα της Εφές στο ντεμπούτο Μακ
O Παναθηναϊκός υποδέχεται την ανεβασμένη Εφές (21:00) για την 8η αγωνιστική της Euroleague και θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο ντεμπούτο του Σέλβιν Μακ.

Μετά την ήττα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ψάχνει την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Οι... πράσινοι υποδέχονται την Εφές του Αταμάν στο ΟΑΚΑ (21:00) και θέλουν να της... κόψουν τον αέρα, αφού οι Τούρκοι προέρχονται από 2 σερί νίκες στη διοργάνωση.

Ο Γιώργος Βόβορας δήλωσε πως ο Σέλβιν Μακ θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ και ο παίκτης τόνισε πως είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί, κάτι που σημαίνει πως θα κάνει το ντεμπούτο του με το τριφύλλι,

Ερωτηματικό η παρουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς, αφού ο Σέρβος υπέστη τράβηγμα και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή λίγο πριν το τζάμπολ.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, κάτι που δεν έκανε στο ματς με την ΤΣΣΚΑ (ήττα με 83-89). Στα σημαντικά για την Εφές, το γεγονός πως ο ηγέτης της, Σέιν Λάρκιν θα αγωνιστεί κανονικά.

Θετικό νέο για το «τριφύλλι» οι επιστροφές των Μπεν Μπέντιλ και Ζακ Όγκουστ, με τον δεύτερο να είναι ανέτοιμος χωρίς προπόνηση.

Ο Γιώργος Βόβορας είπε για το ματς: «Έχουμε ένα θέμα με τον Νέντοβιτς που θα κριθεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή του. Δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες, είναι μια ιδιαίτερη η σεζόν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν είναι 100% έτοιμος θα παίξει, αλλιώς δεν θα ρισκάρουμε τη συμμετοχή του. Πέρυσι ήταν η καλύτερη ομάδα. Κράτησαν το ίδιο ρόστερ, έχουν εξαιρετική χημεία. Πάντα στην πεντάδα τους έχουν 3 παίκτες που παίζουν εξαιρετικά το pick n roll. Το Νο.1 θα είναι η άμυνα στο pick n roll τους που θα αντιμετωπίσουμε. Για να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα θα πρέπει να έχουμε αμυντική προσέγγιση, να περιορίσουμε τα λάθη στην άμυνα και ο βαθμός ενέργειας-έντασης να είναι πολύ ψηλός στο αμυντικό κομμάτι.

Αν έχεις σωστή αμυντική προσέγγιση δεν θα κληθείς να γυρίσεις ματς 17-18 πόντων. Στην έδρα σου δεν πρέπει να έχεις κενά διαστήματα στην άμυνα. Αν είσαι συμπαγής στην άμυνα, θα είσαι κοντά στο σκορ, όπως στο ματς με τη Φενέρ», ανέφερε.

Για τον Μακ είπε: «Έχει προσωπικότητα, πρώτα στο μυαλό του έχει να δημιουργήσει για την ομάδα. Θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής, αλλά θα είναι έτοιμος για το αυριανό ματς. Θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Θέλουμε έναν παίκτη για να δέσει το σύνολο που έχουμε. Η ομάδα θα συνεχίσει να προοδεύει και στο πρόσωπο του θέλουμε να βρουμε τον παίκτη που θα κάνει καλύτερη την ομάδα και στις 2 μεριές του παρκέ»