Παπανικολάου: Από το 10% στο τρίποντο στο 53.9% κι η βελτίωση στα 4 τελευταία ματς (pic & vid)

Παπανικολάου: Από το 10% στο τρίποντο στο 53.9% κι η βελτίωση στα 4 τελευταία ματς (pic & vid)

Παπανικολάου: Από το 10% στο τρίποντο στο 53.9% κι η βελτίωση στα 4 τελευταία ματς (pic & vid)
Η Euroleague Greece γράφει για την βελτιωμένη έκδοση του Έλληνα φόργουορντ τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές σε σχέση με τις τέσσερις πρώτες.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε δεύτερη διαδοχική νίκη επικρατώντας της Άλμπα Βερολίνου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες έπαιξαν αρκετά καλό μπάσκετ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε πολλούς παίκτες να πρωταγωνιστούν.

Αυτός όμως που ξεχώρισε λίγο περισσότερο ήταν ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Ο Έλληνας φόργουορντ μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα στην φετινή Euroleague φαίνεται πως έχει αποκτήσει ρυθμό και βοηθά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Δεν είναι τυχαίο πως στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις είναι ο μοναδικός που έπαιξε περισσότερα από 30 λεπτά.

Στη νίκη επί της Ζενίτ έμεινε στο παρκέ για 31:37 και στη νίκη επί της Άλμπα αγωνίστηκε 30:58.

Επίσης ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδωσε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από όλους και στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν μετρούσε 3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ σε κάθε αγώνα.

Η εντυπωσιακή του βελτίωση φαίνεται ξεκάθαρα από την δραστική άνοδο των στατιστικών στις τέσσερις πρόσφατες αναμετρήσεις στις οποίες ο «Παπ» προσφέρει στην ομάδα του 8.8 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ.

Επίσης σημαντική αλλαγή είναι το ποσοστό του στα σουτ τριών πόντων. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν είχε 1/10 τρίποντα και στα τελευταία τέσσερα μετράει 7/13, δηλαδή από το 10% πήγε στο 53.9%.

ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο Έλληνας διεθνής έχει κομβική παρουσία στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» αφού πολλές φορές είναι αυτός που θα προσπαθήσει να καλύψει ένα λάθος κάποιου συμπαίκτη του ακόμη κι αν δεν είναι δική του δουλειά.

Ο «Παπ» στις περιστροφές της άμυνας λειτουργεί τις περισσότερες φορές σωστά, αλλά ακόμη κι όταν βρεθεί σε λάθος θέση θα είναι λόγω της επιθυμίας του να διορθώσει ένα λάθος που θα έχει δει.

Η ενέργεια που δίνει και η οποία ξεκινά από την πίσω πλευρά του παρκέ είναι γνωστή εδώ και χρόνια.

Το ευχάριστο στην υπόθεση του Παπανικολάου είναι πως παρά το γεγονός ότι μεγαλώνει ξεκινά πάντα να βρίσκει ρυθμό από την άμυνα. Βάζει χέρια πάνω στην μπάλα συνέχεια και πολλές φορές είναι η αιτία για κάποιο κλέψιμο ακόμη και αν δεν γραφτεί στην δική του στατιστική.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΕ ΦΩΝΗ

Ο Παπανικολάου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον φετινό Ολυμπιακό και οφείλει να δουλέψει λίγο περισσότερο στην πνευματική προσέγγιση των αναμετρήσεων. Θα πρέπει να περιορίσει τα «νεκρά» διαστήματα στο παρκέ και να αποκτήσει μεγαλύτερη συνέπεια στα επιθετικά του καθήκοντα.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως κατά την διάρκεια των αγώνων πολλές φορές θα είναι αυτός που θα πλησιάσει έναν συμπαίκτη του για να τον συμβουλέψει, να τον καθοδηγήσει και κυρίως να τον ενθαρρύνει μετά από μία λάθος ενέργεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.