EuroLeague: «Καμία αλλαγή στο καλεντάρι ή στο σύστημα διεξαγωγής»!

Gazzetta team
EuroLeague: «Καμία αλλαγή στο καλεντάρι ή στο σύστημα διεξαγωγής»!
Η EuroLeague Basketball ενημέρωσε επισήμως για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης με τους εκπροσώπους των εθνικών πρωταθληματάτων, διευκρινίζοντας πως δεν έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο αλλαγής στο καλεντάρι των διοργανώσεών της.

Η EuroLeague Basketball πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών λιγκών κατά τη διάρκεια της οποίας διαβεβαίωσε πως δεν προτίθεται, ούτε σκοπεύει να αλλάξει το φορμάτ και το καλεντάρι της EuroLeague και του EuroCup, κάτι που θα χαλούσε τον προγραμματισμό των εθνικών πρωταθλημάτων ανά την Ευρώπη.

Αναλυτικά:

«Ακολουθώντας τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τα ταξίδια, την καραντίνα, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τα lockdowns και τους θεατές στα γήπεδα, η EuroLeague Basketball προσκάλεσε αθλητικούς διευθυντές από 11 εθνικά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν άπαντες και αντάλλαξαν πληροφορίες μεταξύ τους για τα υπάρχοντα δεδομένα.

Οι διοργανωτές συναντήθηκαν με τους ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος της EuroLeague, συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλημάτων από τις Αδριατική Λίγκα, Ισπανία, Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Γαλλία, Βέλγιο και την UBL, εκπρόσωπο των πρώην σοβιετικών χωρών.

Στόχος της συνάντησης ήταν να μοιραστούν πληροφορίες μεταξύ των λιγκών που έχουν ομάδα που αγωνίζονται στην EuroLeague και το EuroCup με σκοπό όλες οι πλευρές να είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα πλάνο για τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, όπως επίσης να βελτιώσουν τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα τους.

Η EuroLeague δεν μοίρασε προτάσεις για εναλλακτικά καλεντάρια ή εναλλακτικό σύστημα διεξαγωγής για τη σεζόν 2020-2021.

Κατά τη διάρκεια του μίτινγκ, η EuroLeague και κάθε διοργανωτής μοιράστηκαν την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά του, τους ειδικούς κανόνες που έχουν θεσπιστεί γι' αυτή τη σεζόν, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η αναβολή ή μετάθεση αγώνων, ο αριθμός των αγώνων που έχουν αναβληθεί, ο αριθμός των ομάδων, οι παίκτες και οι διαιτητές που έχουν προσβληθεί από την covid-19, τα βραχυπρόθεσμα πλάνα, οι ημερομηνίες που θα αποτελέσουν προτεραιότητα ή θα αποφύγουν τον επαναπρογραμματισμό αγώνων και τους κυβερνητικούς ή κοινωνικούς περιορισμούς που μπορεί να έχουν οριστεί.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ένα κοινό ενδιαφέρον να ολοκληρώσουν τη σεζόν, δηλώνοντας τη σιγουριά τους πως όλοι οι ειδικοί κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί θα το επιτρέψουν, δουλεύοντας σε ένα συνεργατικό περιβάλλον όσο το δυνατόν περισσότερο και κάνοντας την προστασία της υγείας όλων όσων συμμετέχουν στις διοργανώσεις τον πρωταρχικό τους στόχο.

Η υγεία και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν εφαρμοστεί στις διάφορες διοργανώσεις, δείχνουν κοινές αρχές στη μεγάλη πλειονότητα των περιοχών».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.