Εφές από τα παλιά και Γκριγκόνις για Όσκαρ

Νίκος Καρφής
Εφές από τα παλιά και Γκριγκόνις για Όσκαρ
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 6ης αγωνιστικής

Η 6η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Γκριγκόνις θα πάρει το Όσκαρ, αφού οδήγησε την Ζαλγκίρις στο 5-1 και στην κορυφή της κατάταξης. Είχε 25 πόντους, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 27 στην αξιολόγηση κόντρα στη Βιλερμπάν, ενώ μέτρησε 8/14 σουτ και 7/7 βολές. Εξαιρετικός.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Χάντερ που είχε 1/10 σουτ και 1/4 βολές στο ματς της Μακάμπι με την Εφές και δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά την ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Η νίκη της αγωνιστικής: Σίγουρα το διπλό της Φενέρ μέσα στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι, αλλά και η... απόδραση της Εφές από το ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Το 1/9 δίποντα του Χάντερ, οι 18/18 βολές της Ζαλγκίρις και τα 4/5 τρίποντα του ΜακΚόλουμ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Limit-up: Η Εφές έψαχνε καιρό μια νίκη για να πάρει τα πάνω της και να θυμίσει λίγο την απίστευτη ομάδα που θαυμάσαμε την περσινή σεζόν στη Euroleague και τα κατάφερε στο ΣΕΦ, αφού επικράτησε του Ολυμπιακού με 84-79 με πρωταγωνιστή τον Λάρκιν που επέστρεψε.

Limit-down: Η Μπάγερν που δεν μπόρεσε να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της και δέχθηκε 100 πόντους από τη Ρεάλ, αλλά και ο Ολυμπιακός που έκανε τη 2η σερί ήττα του στη Εuroleague.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το ματς της Μακάμπι με τη Φενέρ ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της αγωνιστικής, με τους Γιάννη Σφαιρόπουλο και Ιγκόρ Κοκόσκοφ να διασταυρώνουν τα... ξίφη τους σε μια όμορφη μονομαχία. Τελικά ο κόουτς της Φενέρ βγήκε νικητής απέναντι στον άνθρωπο που έχει αναμορφώσει τη Μακάμπι από τότε που την ανέλαβε.