Σέιν Λάρκιν: Μόνο καλό θα κάνει στην Εφές η παρουσία του στο ΣΕΦ

Σέιν Λάρκιν: Μόνο καλό θα κάνει στην Εφές η παρουσία του στο ΣΕΦ

Σέιν Λάρκιν: Μόνο καλό θα κάνει στην Εφές η παρουσία του στο ΣΕΦ
Η Euroleague Greece αναλύει την επιρροή του Αμερικανού γκαρντ στην ομάδα του στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Εργκίν Αταμάν είχε προαναγγείλει την επιστροφή του Σέιν Λάρκιν στα παρκέ κόντρα στον Ολυμπιακό και ο προγραμματισμός λειτούργησε στην εντέλεια.

Η Αναντολού Εφές θα παραταχθεί απόψε στο ΣΕΦ με τον κορυφαίο της παίκτη ο οποίος ενσωματώθηκε με την ομάδα στην αρχή της εβδομάδας. Ο Αμερικανός γκαρντ αποφάσισε αφού υπήρχε η διακοπή του κορονοϊού να εκμεταλλευτεί το κενό διάστημα και να «καθαρίσει» τα γόνατα του.

Μετά από εφτά μήνες επιστρέφει στο παρκέ και το ερώτημα είναι «θα βοηθήσει η θα μπερδέψει την Εφές»;

Η απάντηση θα γίνει γνωστή απόψε γύρω στις 23:00, αλλά αυτό δεν μας απαγορεύει α προχωρήσουμε σε εκτιμήσεις.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Ο Σέιν Λάρκιν είναι από τις κλασικές περιπτώσεις Αμερικανών παικτών που διαθέτουν ευρωπαϊκή νοοτροπία στο παιχνίδι τους.

Ο γκαρντ της Εφές γνωρίζει πολύ καλά πως απόψε δεν θα αγωνιστεί 35 λεπτά ούτε θα πάρει 15 προσπάθειες.

Ο ίδιος διαθέτει τόσο μεγάλη ποιότητα που ξέρει να βοηθά την ομάδα του με διάφορους τρόπους. Η πολύμηνη διακοπή λοιπόν σίγουρα θα τον επηρεάσει σε θέμα... ανάσας, αλλά έχει την ποιότητα να κάνει μεγάλη ζημιά εκτελώντας και δημιουργώντας.

ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Η παρουσία του Λάρκιν στο παρκέ σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται αυτομάτως ανεβάζει το επίπεδο συγκέντρωσης της αντίπαλης άμυνας.

Για παράδειγμα οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν γίνεται να μην επικεντρώσουν την άμυνά τους πάνω στον Αμερικανό όσο αυτός τρέχει πάνω κάτω το γήπεδο.

Αποτελεί μία μόνιμη «απειλή» και χρειάζεται περισσότερους από έναν για να τον αντιμετωπίσει ο αντίπαλος.

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Ακόμη κι αν θεωρήσουμε δεδομένο πως ο Λάρκιν θα πάρει προσπάθειες και κατοχές από τους συμπαίκτες τους, αυτό δεν αποτελεί αρνητικό χαρακτηριστικό για την Εφές. Θα λέγαμε μάλιστα πως ισχύει το αντίθετο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Βασίλιε Μίτσιτς. Ο Σέρβος θα πάρει λιγότερα σουτ, αλλά με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις τις οποίες θα δημιουργήσει η παρουσία του Λάρκιν και φυσικά πιο θα είναι πιο ξεκούραστος.

Ο Αμερικανός θα απορροφήσει μέρος της πίεσης της «ερυθρόλευκης» άμυνας και σίγουρα θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στον Σέρβο γκαρντ ο οποίος από εκεί που έπρεπε να κάνει τα πάντα στο παρκέ, τώρα θα έχει δίπλα του έναν συμπαίκτη που θα τον βοηθά.

Η ΕΦΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΟ

«Η παρουσία του Λάρκιν θα χαλάσει τον ρυθμό της Εφές και των συμπαικτών του» αναφέρουν αρκετοί.

Για ποιον ρυθμό μιλάμε; Η Αναντολού Εφές έχει ξεκινήσει με ρεκόρ 1-3 και παρουσιάζει κακό μπάσκετ και μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση. Πέρυσι σκόραρε 86.6 πόντους και φέτος σκοράρει 76.6. Δέκα ολόκληρους πόντους λιγότερους.

Αν η τουρκική ομάδα είχε κάνει ένα καλό ξεκίνημα τότε σίγουρα θα υπήρχε αμφιβολία ως προς την παρουσία του Λάρκιν, αλλά η Εφές δεν έχει ρυθμό αυτή την στιγμή για να της τον χαλάσει ένας τόσο ποιοτικός παίκτης όσο ο Αμερικανός.