Χασάν Μάρτιν: Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιλογές...χρυσάφι!

Χασάν Μάρτιν: Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιλογές...χρυσάφι!

Αντωνία Σπανού
Χασάν Μάρτιν: Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιλογές...χρυσάφι!
Ο Ολυμπιακός , μετά από χρόνια έκανε μια επιλογή... χρυσάφι, ο Χασάν Μάρτιν δείχνει να έχει προσαρμοστεί τέλεια και οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευχαριστημένοι.

«Μου αρέσει η σύγκριση με τον Χάινς, αλλά εγώ είμαι ο Χασάν», σχολίασε στην Euroleague Greece ο Χασάν Μάρτιν στην πρώτη του επαφή με τους δημοσιογράφους της ομάδας και έβαλε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Ο... ημίψηλος παίκτης ήταν διακαής πόθος και επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα και ο κόουτς του Ολυμπιακού προσθέτει ακόμα μια επιτυχία στην λίστα με τις επιλογές του, σε ξένους παίκτες.

Ο Χασάν Μάρτιν ήταν το πρώτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον παίκτη ο Μπαρτζώκας τον ήθελε από τον περασμένο Ιανουάριο και οι λόγοι έγιναν προφανείς, μετά από μόλις λίγες εμφανίσεις. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, μετά από 5 χρόνια άφησε την ρακέτα των «ερυθρόλευκων» για να κάνει το παιχνίδι του σε εκείνο της ΤΣΣΚΑ και στο λιμάνι δεν γινόταν να... κλάψουν για μια απόφαση την οποία δεν μπορούσαν να αλλάξουν.

Με την ανακοίνωση του «Μίλου», λοιπόν, ήρθε και η ανακοίνωση του Μάρτιν. Οι δύο παίκτες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι έπρεπε να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, για να θυμηθούν το παιχνίδι των σέντερ, που ο Ολυμπιακός σύστησε και στην υπόλοιπη Ευρώπη και φυσικά είχε τρομερές επιτυχίες.

Ο Μάρτιν τόνισε στην συνέντευξη του ότι είναι «μαχητής» στο παρκέ, λατρεύει την άμυνα, ενώ για τα... μειονεκτήματα του γέλασε. «Δεν έχω», απάντησε προφανώς αστειευόμενος, αλλά από τα πρώτα του ματς στα «ερυθρόλευκα» δείχνει ότι όντως είναι πολύ κοντά στο να κάνει όσους τον παρακολουθούν ακόμα και αυτά που βλέπουν, να μην τα... βλέπουν.

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, εδώ μέσα από την Euroleague Greece, είχαμε καταγράψει τα θετικά και τα αρνητικά των δύο νέων ψηλών του Ολυμπιακού και εκείνο το στοιχείο που έμοιαζε πιο ανησυχητικό ήταν η έλλειψη εμπειρίας από πλευράς τους. Ούτε ο Έλις, που πρόλαβε να αγωνιστεί κάποια λίγα παιχνίδια πέρυσι, ούτε ο Μάρτιν έχουν εμπειρία στην Euroleague και αυτό είναι ένα στοιχείο που έχει επηρεάσει πολλούς παίκτες. Η μετάβαση στο υψηλότερο επίπεδο είναι δύσκολη και πολλοί μοιάζουν να χρειάζονται χρόνο για να ανταποκριθούν.

Αυτό δεν συμβαίνει με τον Μάρτιν. Ο παίκτης δείχνει να έχει προσαρμοστεί τέλεια, να του πηγαίνει το παιχνίδι της νέας του ομάδας και σε κάθε ματς δείχνει στοιχεία που μπορούν να κάνουν άπαντες να τον θαυμάζουν.

4 ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΑΤΣ, 1 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μετά από μεγάλη αποχή και την περσινή διακοπή, η Euroleague κατάφερε να ξεκινήσει και αυτά που βλέπουμε με την έναρξη της ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο. Ο Ολυμπιακός ιδιαίτερα, μετά την ήττα στην πρεμιέρα, που πάγωσε ακόμα παραπάνω το... κρύο ΣΕΦ, είχε ονειρεμένη συνέχεια στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια. Νίκη στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό, νίκη κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και νίκη με buzzer beater κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Κοινό θετικό στοιχείο σε όλα τα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι οι εμφανίσεις του Χασάν Μάρτιν. Ο ψηλός του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να είναι εντυπωσιακός στο παρκέ, όχι μόνο με την στατιστική του, αλλά με την γενικότερη ενέργεια του. Είναι μαχητικός, εξαιρετικά δυνατός και παίρνει μαζί του όποιον βρεθεί μπροστά του. Είναι απίθανος στην άμυνα, κινείται γρήγορα και είναι αποτελεσματικός, με τις εντυπώσεις να είναι εξαιρετικές, σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές.

Κόντρα στους Λιθουανούς ξεκίνησε με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 16 βαθμούς στην αξιολόγηση, συνέχισε με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ κόντρα στους «πράσινους», 6 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, ενώ αμυντικά ήταν εξαιρετικός, ενώ έκανε ρεκόρ στην διοργάνωση κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με 16 πόντους, 8/9 δίποντα, είχε 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 21 βαθμούς στο PIR.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν χρειάστηκε καθόλου προσαρμογή στην νέα του ομάδα ο Μάρτιν και δείχνει εξαιρετικά στοιχεία μέσα στο παρκέ. Τα νούμερα είναι τα τελευταία που αξίζει να κοιτάξει κάποιος και κυρίως είναι η διάθεση του, η οποία μοιάζει να είναι χρόνια στην ομάδα ο παίκτης, άψογα προσαρμοσμένος. Θυμίζει πολύ έντονα την εποχή που ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με σέντερ με τα δικά του χαρακτηριστικά και μοιάζει να μην του λείπει τίποτα, σε σχέση με παίκτες που «έλαμψαν» στα ερυθρόλευκα.

Ο Μάρτιν έχει όλα τα στοιχεία και μοιάζει σαν έτοιμος από καιρό γι' αυτή την πρόκληση. Μετά από χρόνια που ο Ολυμπιακός είχε συνηθίσει τον εξαιρετικό Μιλουτίνοφ κάτω από την ρακέτα του, η διάθεση και το παιχνίδι είναι διαφορετικά και όλα θυμίζουν κάτι από το λαμπρό παρελθόν. Το δείγμα βέβαια είναι μικρό, η συνέπεια σε μια διοργάνωση... Μαραθώνιο είναι ζητούμενο, αλλά τουλάχιστον το πρώτο δείγμα γραφής δεν θα μπορούσε να είναι πιο θετικό.