Γηπεδούχοι - Φιλοξενούμενοι σημειώσατε Χ, λόγω απουσίας κόσμου

Γηπεδούχοι - Φιλοξενούμενοι σημειώσατε Χ, λόγω απουσίας κόσμου
Το gazzetta.gr καταγράφει τις μοιρασμένες νίκες (15-15) σε γηπεδούχους και φιλοξενούμενους αφού δεν παίζει ρόλο η έδρα.

Η Eroleague τις δύο τελευταίες σεζόν αποφάσισε να αυξήσει τις ομάδες κι έτσι από 16 έγιναν 18 κάτι που σημαίνει φυσικά πως αυξήθηκαν και τα παιχνίδια.

Η περσινή σεζόν διακόπηκε λόγω της πανδημίας, η φετινή διεξάγεται κανονικά στο παρκέ, αλλά όχι και στις εξέδρες.

Η διοργανώτρια Αρχή ακολουθεί τα μέτρα της κάθε μίας από τις 11 κυβερνήσεις των κρατών που εκπροσωπούν οι ομάδες της.

Η απουσία κόσμου φυσικά κι επηρεάζει τις συνθήκες από την στιγμή που δεν είναι ίδια τα μέτρα σε κάθε χώρα κάτι το οποίο έθιξε πρόσφατα και ο Εργκίν Αταμάν.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές η Ζαλγκίρις μπορεί να έχει παρουσία στο 50% του γηπέδου της (περίπου 7.000), στην Ρωσία ένα συγκεκριμένο ποσοστό για ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χίμκι και Ζενίτ, ενώ Βαλένθια και Μπασκόνια μπορούν να έχουν στην εξέδρα περίπου 500-600 άτομα.

Οι άλλες 12 ομάδες δεν έχουν τους φιλάθλους στο πλευρό τους.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό έχει χαθεί ή έστω έχει μειωθεί σε τεράστιο βαθμό η επίδραση του παράγοντας της έδρας.

ΟΣΟΙ «ΑΣΟΙ», ΤΟΣΑ «ΔΙΠΛΑ»

Στην φετινή σεζόν δεν είναι τυχαίο πως μετά από τέσσερις αγωνιστικές οι γηπεδούχοι έχουν μοιραστεί τις νίκες με τους φιλοξενούμενους.

Για την ακρίβεια το συνολικό σκορ είναι 16-16 ενώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως δεν έγιναν λόγω κρουσμάτων σε ομάδες, τέσσερα παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα στην πρεμιέρα η «μοιρασιά» μεταξύ γηπεδούχων και φιλοξενούμενων ήταν 5-4, την δεύτερη αγωνιστική ήταν 4-5, την τρίτη τα «διπλά» ήταν 5 αντί δύο «άσων» (είχαμε και δύο αναβολές) και την 4η αγωνιστική το ρεκόρ ήταν 5-2 υπέρ των γηπεδούχων (ξανά δύο αναβολές).

ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ 25-11

Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η απουσία κόσμου αρκεί αν αναφέρουμε την διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Στην ίδια ακριβώς καμπή της Λίγκας (δηλ. Την 4η αγωνιστική) οι γηπεδούχοι είχαν πανηγυρίσει 25 φορές και οι φιλοξενούμενοι μόλις 11.

Στην πρεμιέρα της σεζόν 2019-20 είχαν καταγραφεί 6 «άσοι» και 3 «διπλά», στην δεύτερη αγωνιστική το ρεκόρ ήταν 8-1 για τους γηπεδούχους, στην τρίτη ήταν 6-3 και στην τέταρτη 5-4