Τζάρελ Έντι: Όπως ο... Παπανικολάου και ο Μάντζαρης! (vids)

Τζάρελ Έντι: Όπως ο... Παπανικολάου και ο Μάντζαρης! (vids)
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε (22/10, 21:00, Novasports 2HD) και ο Τζάρελ Έντι έχει να επιδείξει μια σπουδαία επίδοση που μόλις 14 παίκτες έχουν πετύχει στην ιστορία της EuroLeague!

Η περίπτωση του Τζάρελ Έντι ήλθε στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό πριν από τρία χρόνια ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» κατέληξαν στον Χόλις Τόμπσον. Ο Αμερικανός φόργουορντ συνέχισε να διεκδικεί μια θέση στο ΝΒΑ και το 2018 ήλθε στην Ευρώπη όπου αγωνίστηκε αρχικώς στη Στρασμπούρ κι εν συνεχεία στη Μούρθια, έχοντας ως δυνατό σημείο στο παιχνίδι του το σουτ πίσω από τα 6μ.75. Φέτος αγωνίζεται για πρώτη φορά στην EuroLeague σε ηλικία 28 ετών, υπογράφοντας για 1+1 χρόνια στη Φενέρμπαχτσε κι έχοντας την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ υπό τις οδηγίες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Ο Έντι μέτρησε 34 συμμετοχές στο ΝΒΑ την περίοδο 2015-18 με τους Ουίζαρντς, τους Σανς, τους Σέλτικς και τους Μπουλς. Πέρσι είχε 14.4 πόντους με 44% στο τρίποντο και 3.1 ριμπάουντ ανά 26.4 λεπτά συμμετοχής στη Liga Endesa ως συμπαίκτης των Ντούσαν Σάκοτα και Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Liga Endesa 2019-20 (22 συμμετοχές)
14.4 πόντοι
89.2% στις βολές
47.3% στο δίποντο
44% στο τρίποντο
3.1 ριμπάουντ
0.4 ασίστ
0.9 κλεψίματα
1.4 λάθη
σε 26.1 λεπτά

Στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 14 Οκτωβρίου, εκεί όπου η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έσπασε το αήττητο σερί της Φενέρμπαχτσε στην EuroLeague και την τουρκική λίγκα, ο Έντι πέτυχε επτά ατομικά ρεκόρ στη σύντομη καριέρα του στη διοργάνωση: Αξιολόγηση (21), πόντοι (18), επιθετικά ριμπάουντ (1), αμυντικά ριμπάουντ (3), συνολικά ριμπάουντ (4), κλεψίματα (1) και λεπτά συμμετοχής (29). Επίσης, οι 18 πόντοι που σημείωσε ήλθαν όλοι πίσω από τη γραμμή των 6μ.75, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 6/6 τρίποντα, δίχως να επιχειρήσει δίποντο! Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 14 παίκτες στα 20 χρόνια της EuroLeague έχουν πετύχει 6/6 τρίποντα σε έναν αγώνα, μεταξύ αυτών ο Κώστας Παπανικολάου και ο Βαγγέλης Μάντζαρης!

Στις 4 Απριλίου 2013, στην τελευταία αγωνιστική του Top-16, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Χίμκι με σκορ 79-70 κι εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον όμιλο που συνδυάστηκε με το πλεονέκτημα έδρας, αποκλείοντας στη συνέχεια την Εφές με 3-2 νίκες. Σε αυτό το ματς, ο Παπανικολάου είχε 21 πόντους με 12 ριμπάουντ και 6/6 τρίποντα, συγκεντρώνοντας 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κι ολοκληρώνοντας εκείνη τη σεζόν ως πρωταθλητής Ευρώπης και Rising Star της διοργάνωσης.

Στο Top-16 του 2016, ο Ολυμπιακός είχε πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με σκορ 99-84. Εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος ήταν on fire από την περιφέρεια, μετρώντας 6/6 τρίποντα!

Οι υπόλοιπο παίκτες που το έχουν καταφέρει είναι οι Μάικ Τζέιμς, Αντρέ Νοτσιόνι, Ντρου Νίκολας, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Πρέμισλαβ Ζαμοϊσκι, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Άρβιντας Ματσιγιάουκας, Βλάντο Σκεπάνοβιτς, Μάρκους Μπράουν, Τζάστιν Ντέντμον, Ιγκόρ Ρακόσεβιτς και Ντούσαν Βούκσεβιτς. Το απόλυτο ρεκόρ ανήκει στον Σαούλιους Στομπέργκας με 9/9 τρίποντα στον πρώτο ημιτελικό της σειράς του 2001 με την ΑΕΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.