EuroLeague: Οι λόγοι που η Ρεάλ κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της! (pics)

EuroLeague: Οι λόγοι που η Ρεάλ κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της! (pics)

EuroLeague: Οι λόγοι που η Ρεάλ κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της! (pics)
Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της στην EuroLeague επί ημερών του Πάμπλο Λάσο και το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την πορεία και τις εμφανίσεις των «blancos» πριν από το αποψινό (23/10, 22:00) Clásico.

Για πολλούς ο Πάμπλο Λάσο ήταν ο loser. Ο προπονητής που δεν ήξερε να «διαβάζει» το παιχνίδι των αντιπάλων, που δεν είχε συστήματα, που δεν γνώριζε πώς να διαχειριστεί τους παίκτες του, πολλώ δε πώς να τους επιβληθεί. Αυτά τον Μάιο του 2014, μετά την αποτυχία στο Final 4 και την απώλεια του πρωταθλήματος από την Μπαρτσελόνα.

Πλέον ο Βάσκος προπονητής έχει κλείσει το στόμα όλων όσοι των έστησαν στον τοίχο, όσοι τον αμφισβήτησαν ως κόουτς και ως άνθρωπο, αξιοποιώντας κατά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τις... μετρημένες ημέρες του στη Ρεάλ Μαδρίτης κι έχοντας πανηγυρίσει συνολικά 20 τίτλους ως προπονητής της «Βασίλισσας»: Δυο EuroLeague (2015 & 2018), πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας, έξι Copa del Rey, έξι Supercopa και το Διηπειρωτικό!

Σε κάθε περίπτωση, η εφετινή έκδοση της Ρεάλ προβληματίζει με την απόδοση της στην EuroLeague. Οι Μαδριλένοι προχώρησαν μόλις σε δυο μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι (Αλμπέρτο Αμπάλντε, Κάρλος Αλοθέν) και πλέον έχουν απολογισμό 1-3, επικρατώντας της Χίμκι των... οκτώ παικτών και γνωρίζοντας τρεις ήττες από τις Μπασκόνια, Βαλένθια και Αρμάνι Μιλάνο. Η συγκεκριμένη επίδοση συνιστά αρνητικό ρεκόρ για τους «blancos» από τη σεζόν 2011-12, όταν δηλαδή ο Λάσο έκατσε για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου.

Το gazzetta.gr καταγράφει τους λόγους που η πορεία των Μαδριλένων είναι κατώτερη των προσδοκιών.

Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΜΠΑΤΣΟ

Στις 29 Ιουλίου η Marca έριξε τη «βόμβα» σε ό,τι αφορά τον Φακούντο Καμπάτσο, εξηγώντας πως ο Αργεντινός γκαρντ πήρε την απόφαση να μετρήσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ. Το ζήτημα, βέβαια έχει να κάνει με τη ρήτρα στο συμβόλαιο που τον δεσμεύει με τη Ρεάλ κι ανέρχεται στα έξι εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Καμπάτσο πιστεύει ότι ήλθε η ώρα να κάνει το βήμα για την κορυφαία λίγκα του πλανήτη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι Τίμπεργουλβς και οι Μάβερικς είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται περισσότερο για εκείνον όταν ανοίξει η free agency. Το ενδεχόμενο αποχώρησης του Καμπάτσο δημιουργεί αβεβαιότητα κι ανησυχία, από τη στιγμή που οι Μαδριλένοι ενδέχεται να πορευτούν στο δεύτερο μισό της σεζόν δίχως τον ηγέτη τους. Μέχρι στιγμής ο «Φάκου» έχει καλούς αριθμούς, δίχως όμως να πλησιάζει τα στάνταρ των προηγούμενων χρόνων.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο σκοράρουν 76 πόντους μ.ό. και δέχονται 83. Παρεμπιπτόντως, οι μοναδικές ομάδες με χειρότερη άμυνα είναι η Χίμκι (83.2) που είχε... γονατίσει απ' τον κορονοϊό και τους τραυματισμούς με αποτέλεσμα να παραταχθεί με 8 παίκτες στη Μαδρίτη και η Άλμπα Βερολίνου (87.7). Σε ό,τι αφορά την επίθεση, το ζήτημα έχει να κάνει κυρίως με το κομμάτι της δημιουργίας.

- Ο νεοαποκτηθείς Κάρλος Αλοθέν ήλθε στη Ρεάλ ως ο καλύτερος Νέος Παίκτης στη Liga Endesa όμως δεν έχει ακόμα σημαντικό ρόλο στο rotation του Λάσο.
- Ο Νίκο Λαπροβίτολα έκανε ένα κακό δεκάλεπτο στην πρεμιέρα κόντρα στην Μπασκόνια, δεν έπαιξε στον αγώνα τη Βαλένθια, σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 19 πόντους και 7 ασίστ απέναντι στη μισή Χίμκι ενώ είχε 1/2 σουτ, 1 ασίστ και 2 λάθη στην ήττα από το Μιλάνο.
- Ο Φακούντο Καμπάτσο έχει 4 ασίστ μ.ό. ενώ το αντίστοιχο περσινό νούμερο ήταν 7.1

Εξάλλου, ο Πάμπλο Λάσο προειδοποίησε άπαντες μετά από την ήττα από τη Βαλένθια: «Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να νικήσει μόνος του στον πόλεμο, πολύ απλά δεν θα παίζει».

Ο ΛΑΣΟ «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» ΤΟΝ ΡΑΝΤΟΛΦ

Το σημαντικό ζήτημα έχει να κάνει με την απόδοση του Άντονι Ράντολφ. Ο Αμερικανός φόργουορντ πραγματοποίησε πέρσι μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του στην EuroLeague με 13.7 πόντους και 4.3 ριμπάουντ μ.ό. σε 19 συμμετοχές, όλες ως βασικός. Οι ευθύνες του 31χρονου Ράντολφ παραμένουν μεγάλες έχοντας πολυεπίπεδη προσφορά στο παιχνίδι της ομάδας του, φέτος όμως μετράει μόλις 4.5 πόντους και 3 ριμπάουντ σε δυο συμμετοχές. Ο Λάσο προχώρησε στην παραπάνω δήλωση περί... ομαδικότητας έπειτα από το εντός έδρας κάζο από τη Βαλένθια κι έκτοτε ο Ράντολφ εξαφανίστηκε από το rotation! Η επίσημη δικαιολογία του κλαμπ είναι ότι ταλαιπωρείται από μυϊκό πρόβλημα, εντούτοις ο Λάσο... φωτογράφισε τον Αμερικανό φόργουορντ, ο οποίος σε αυτή τη φάση δείχνει να μην υπολογίζεται!

Από 'κει και πέρα, ο Τρέι Τόμπκινς απέχει πολύ από τον καλό εαυτό του, αν και ο 30χρονος φόργουορντ της Ρεάλ συνηθίζει να μην αρχίζει... εντυπωσιακά κάθε σεζόν. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις ανεβαίνει στο «5» για να δώσει ανάσες στον Ταβάρες και οι αντίπαλοί του τον τιμωρούν στην άμυνα. Όσον αφορά τον Ντεκ, οι επιδόσεις του είναι κάτω του αναμενόμενου ενώ φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων του ΝΒΑ.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Το περασμένο καλοκαίρι η Ρεάλ προχώρησε μόλις σε δυο μεταγραφές, αποκτώντας τους Κάρλος Αλοθέν και Αλμπέρτο Αμπάλντε. Σε ό,τι αφορά τον Αλοθέν, πρόκειται για τον καλύτερο γκαρντ της γενιάς του στην Ισπανία (σ.σ. γεννημένος το 2000), έναν παίκτη που παίρνει γρήγορες αποφάσεις, ικανό στην πάσα με καλό περιφερειακό σουτ που προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά με τη Σαραγόσα. Φέτος έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague, είναι δεδομένο ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα όμως απαιτείται υπομονή για την πρόοδο και την εξέλιξή του. Αναφορικά στον Αμπάλντε, η «Βασίλισσα» κατέβαλε το υψηλό buy out του στη Βαλένθια και υπέγραψε τον 24χρονο περιφερειακό για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Αμπάλντε έδειξε καλά δείγματα στην προετοιμασία, το Supercopa και τη Liga Endesa ενώ προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Λάσο, δίχως όμως να λογίζεται ως ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι μεγάλοι της EuroLeague προχώρησαν σε ηχηρές κινήσεις (Καλάθης στην Μπαρτσελόνα, Σενγκέλια - Μιλουτίνοφ στην ΤΣΣΚΑ κλπ).

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΑΠΟ ΤΟ 2011-12 ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

2020-21: 1-3
2019-20: 2-2
2018-19: 4-0
2017-18: 4-0
2016-17: 3-1
2015-16: 2-2
2014-15: 4-0
2013-14: 4-0
2012-13: 3-1
2011-12: 2-2