Άλμπα - Εφές 72-93: Πρώτη νίκη με σούπερ Πλάις! (vid)

Άλμπα - Εφές 72-93: Πρώτη νίκη με σούπερ Πλάις! (vid)
Η Αναντολού Εφές περίμενε μέχρι την 3η αγωνιστική για να πάρει την πρώτη νίκη της. Το αποτέλεσμα ήταν πειστικό απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου

Δείγμα, επιτέλους, πειστικό. Με την Αναντολού Εφές να εμφανίζει απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου τη φοβερή και τρομερή ομάδα που παρουσίασε την περασμένη σεζόν.

Το πέρασμα της ομάδας του Εργκίν Αταμάν από το Βερολίνο ήταν άνετο, κάτι που φανερώνει και το τελικό 93-72.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Τούρκων ήταν ο Τίμπορ Πλάις, πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Αυτή τη φορά το κενό του Σέιν Λάρκιν δεν ήταν τόσο χτυπητό, με τον Αμερικανό (πολιτογραφημένο Τούρκο) να ετοιμάζεται για τη δική του επιστροφή στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (30/10).

Το ματς

Από την αρχή μέχρι το τέλος, η Εφές είχε τον έλεγχο. Ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο έφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (29-14) και ουσιαστικά, δίχως μεγάλο κόπο, «έχτισε» πάνω σε αυτή.

Κομβικό σημείο, μολονότι στην αρχή, ένα σερί 12-0 της Εφές, το οποίο μετέτρεψε το σκορ από 4-3 σε 16-3. Και στην ουσία δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Ακόμη και όταν η Άλμπα επιχείρησε να γυρίσει το σκορ, δεν κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από διψήφιο αριθμό.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι Τούρκοι είχαν 62.5% στα δίποντα και 50% στα σουτ τριών πόντων, ενώ την ίδια στιγμή κατέγραψαν 28 ασίστ (έναντι 18 της Άλμπα).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τίμπορ Πλάις ήταν αυτός που ταλαιπώρησε την άμυνα της Άλμπα. Μέτρησε 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και έχασε μόλις 2 σουτ (8/10 δίποντα, 7/7 βολές).

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Βασίλιε Μίσιτς δεν είναι απαραίτητα αφανής. Σιγοντάρισε την προσπάθεια του Πλάις, μοίρασε 13 ασίστ (μαζί με 13 πόντους για το double double) και έκανε χαρούμενους πολλούς συμπαίκτες του.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: O Σιμόνε Φοντέκιο, δεύτερος σκόρερ της Άλμπα, έμεινε στα.. ρηχά. Με 2/7 σουτ και 2 λάθη, δεν έδωσε τις λύσεις που περίμενε ο προπονητής του.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σερί 12-0 της Εφές στο πρώτο δεκάλεπτο, που την έφερε από νωρίς στο +13.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μία από τις ασίστ του Μίσιτς, με αποδέκτη τον Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος τελείωσε τη φάση με εύκολο τρόπο. Αλλά το credit ανήκει στον πασέρ και στον τρόπο που έδωσε τη μπάλα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι Γερμανοί σχεδόν τα πάντα, οι Τούρκοι απολύτως τίποτα.

Τα δεκάλεπτα: 14-29, 35-53, 55-70, 72-93