Φόστερ Vs Φρίμαν: Θέλουν να γίνουν σκόρερ και στην EuroLeague (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Φόστερ Vs Φρίμαν: Θέλουν να γίνουν σκόρερ και στην EuroLeague (vids)
Οι Μάρκους Φόστερ και Αλέρικ Φρίμαν είχαν τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο πριν κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στην EuroLeague και πλέον προσπαθούν να αφήσουν το στίγμα τους και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!

Μέχρι πέρυσι αποτελούσαν τα πρώτα βιολιά των ομάδων τους.

Ήταν εκείνοι που θα έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους προκειμένου να ηγηθούν στην προσπάθεια για την τελική επικράτηση. Όλες οι άμυνες ήταν προσαρμοσμένες πάνω τους. Ακόμα και έτσι, τόσο ο Μάρκους Φόστερ με τη φανέλα της Χάποελ Χολόν στο Ισραήλ, όσο και ο Αλέρικ Φρίμαν με αυτήν την Μπούρσασπορ στην Τουρκία ή με αυτήν της Σενζέν στην Κίνα, έβρισκαν τους τρόπους για να αποτελούν μόνιμη απειλή για τα αντίπαλα καλάθια.

Με παρακαταθήκη το πλούσιο επιθετικό τους ταλέντο και τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις την περασμένη σεζόν θέλησαν με τη σειρά τους να κάνουν το «βήμα παραπάνω» ώστε να διεκδικήσουν τον ρόλο που τους αναλογεί και στα παρκέ της EuroLeague. Το βράδυ της Τρίτης (13/10, 21:45) οι δύοι χαρισματικοί σκόρερ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Αστρομπάλ» της Λιόν, όπου η Βιλερμπάν (0-2) θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (1-1) και η EuroLeague Greece επιχειρεί το μεταξύ τους... crash test.

Η αλήθεια είναι ότι το ξεκίνημα της φετινής διοργάνωσης με τη διεξαγωγή των δύο πρώτων αγωνιστικών φέρνει τον παίκτη του Παναθηναϊκού σε... καλύτερη μοίρα από αυτήν του Φρίμαν. Οι αριθμοί αποτελούν τον καλύτερο... μάρτυρα καθώς μετράει κατά μέσο όρο 12,5 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη, ενώ σουτάρει με 64% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 56% στις βολές. Αντίθετα, ο γκαρντ της Βιλερμπάν έχει μόλις 4 πόντους σε καθένα από αυτά τα ματς, 1 ριμπάουντ και 0,5 ασίστ, με 20% στα δίποντα και 20% στα τρίποντα. Βέβαια στο γαλλικό πρωτάθλημα τα έχει πάει καλύτερα ύστερα από τέσσερα ματς, αφού έχει 12,3 πόντους και 3 ριμπάουντ με 40% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα.

ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ

Τόσο ο Φόστερ, όσο και ο Φρίμαν αγωνίζονται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ και σε γενικές γραμμές έχουν πανομοιότυπο στυλ παιχνιδιού. Η διαφορά έγκειται περισσότερο στο ότι ο Φρίμαν σουτάρει περισσότερο από την περιφέρεια, ενώ ο Φόστερ προτιμάει το «ένας εναντίον ενός» αλλά και τα σουτ από μέση απόσταση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλός σουτέρ και πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων.

Ας δουμε όμως τι έκαναν την περσινή σεζόν αφού αποτελούσαν την αρχή, την μέση και το τέλος των ομάδων τους. Ο Μάρκους Φόστερ αγωνίστηκε στην Χάποελ Χολόν και δη στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, όπως επίσης και στο Basketball Champions League.

Εντός των Ισραηλινών συνόρων, ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχε 20,2 πόντους με 58% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα, 74% στις βολές, 3,4 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ. Αντίστοιχα στο BCL τα στατιστικά του είχαν ως εξής: 17,8 πόντους ανά παιχνίδι, 3,8 τελικές πάσες, 2,9 ριμπάουντ ενώ είχε επίσης 62% στα σουτ δύο πόντων, 35% στα τρίποντα και 73% στις βολές.

Αν μη τι άλλο αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της Χολόν, ο οποίος είχε πετύχει 7 φορές περισσότερους από 20 πόντους. Βέβαια το καλύτερο παιχνίδι του το πραγματοποίησε στο εγχώριο πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει 37 πόντους απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ (6/8δίπ., 7/11τρ., 4/5β.)

Ανάλογοι ήταν και οι αριθμοί του Αλέρικ Φρίμαν σε Σενζέν και Μπούρσασπορ. Στην Κίνα θα έχει να θυμάται και την 40άρα του απέναντι στην Γκουανγκζού (9/13δίπ., 5/11τρ., 7/7β.) ενώ μέτρησε κατά μέσο όρο 25,5 πόντους με 49% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα 74% στις βολές, ενώ μάζευε 6 ριμπάουντ και μοίραζε 4 ασίσε σε κάθε παιχνίδι.

Όσο για την παρουσία του στα 14 ματς με τη φανέλα της Μπούρσασπορ στην Τουρκία; Στα παιχνίδια του πρωταθλήματος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18,5 πόντους, «γέμιζε» την στατιστική του με 4,6 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ ενώ είχε και καλά ποσοστό στα εντός παιδιάς (50% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα) και στις βολές (74%).