Η κυριαρχία του Ολυμπιακού και ο φοβερός Λόιντ

Νίκος Καρφής
Η κυριαρχία του Ολυμπιακού και ο φοβερός Λόιντ
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 2ης αγωνιστικής.

Η 2η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Λόιντ έκανε πράματα και θάματα στο Ερυθρός Αστέρας-Μπασκόνια. Τελείωσε το ματς με 30 πόντους, 6 ριμπάουντ και 38 στην αξιολόγηση. Δεν γινόταν να χάσει το Όσκαρ.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Γιουλ είχε μόλις 5 πόντους με 1/7 σουτ και δεν βοήθησε καθόλου τη Ρεάλ απέναντι στη Βαλένθια.

Η νίκη της αγωνιστικής: Δεν μπορεί να είναι κάπια άλλη. Η επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, με την οποία οι 2 ομάδες ισοβαθμούν πλέον στο 1-1. Μεγάλη νίκη από κάθε σημασία για την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 93 της Βαλένθια κόντρα στη Ρεάλ, το 13/25 τρίποντα του Ερυθρού Αστέρα, το 5/27 τρίποντα του Ολυμπιακού που δεν στοίχισαν τελικά και το 6/9 τρίποντα του Ντούμπλιεβιτς.

Limit-up: Ο Ολυμπιακός που πήρε το ντέρμπι και άφησε πίσω του την ήττα από τη Ζαλγκίρις, η Ζενίτ που έκανε τη 2η νίκης της κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αλλά και η Βαλένθια για το μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα της Ρεάλ.

Limit-down: Ο Παναθηναϊκός που δεν συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα μετά τη νίκη μέσα στη Μόσχα στην πρεμιέρα, η Ρεάλ που έχασε άνετα από τη Βαλένθια και η Μπάρτσα που πληγώθηκε από τον αγαπημένο της, Τσάβι Πασκουάλ.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Μπαρτζώκας κέρδισε τη μάχη των πάγκων από τον Βόβορα και ειδικά με τα όσα έκανε στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πήραν σημαντική διαφορά οι ερυθρόλευκοι.