Άλμπα - Μπάγερν 72-90: Κυρίαρχοι οι Βαυαροί!

Άλμπα - Μπάγερν 72-90: Κυρίαρχοι οι Βαυαροί!
Μόνο ντέρμπι δεν έγινε στο Βερολίνο καθώς η Μπάγερν Μονάχου πέρασε με εμφατικό τρόπο (72-90) από την έδρα της Άλμπα. Η ομάδα του Τρινκιέρι έκανε απίστευτο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς το επιμέρους σκορ 9-31 ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά.

Η Μπάγερν Μονάχου είχε όλα τα στοιχεία που μπορεί να ζητήσει ένας προπονητής. Συνέπεια στην άμυνα, συγκέντρωση στην επίθεση, πολυφωνία και εκτέλεση με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Αυτά διέθεσε σε αφθονία η ομάδα του Τρινκιέρι από το δεύτερο δεκάλεπτο έως και το τέλος, σε αντίθεση με την Άλμπα η οποία έχασε τον έλεγχο στο ίδιο διάστημα.

Αυτή την εξέλιξη δεν θα μπορούσε να τη φανταστεί κάποιος στο πρώτο δεκάλεπτο γιατί τουλάχιστον στον επιθετικό τομέα, η Άλμπα Βερολίνου άγγιξε την τελειότητα υπό την έννοια ότι είχε εξαιρετική λειτουργία, συνεργασίες και εκτέλεση. Έτσι προηγήθηκε με 17-10 (6:30) παρουσιάζοντας έχοντας ισορροπία σε επίπεδο επιλογών και στο τέλος της περιόδου είχε διαφορά έξι πόντων (27-21).

Αντιθέτως, αυτό που συνέβη στα πρώτα έξι λεπτά της δεύτερης περιόδου, ενδεχομένως, να ήταν απρόσμενο ακόμη και για τον προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Αντρέα Τρινκιέρι. Η ομάδα του απάντησε με επιμέρους σκορ 2-18, ξέφυγε με διψήφια διαφορά (29-39) και στο ίδιο διάστημα η Άλμπα επιδόθηκε σε ρεσιτάλ λαθών πληρώνοντας το τίμημα στο transition παιχνίδι. Πατώντας πάνω στην καλή ψυχολογία κι έχοντας πολυφωνία στην επίθεση (Λούσιτς, Μπαμπ, Ρέινολντς), η Μπάγερν ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά έως το τέλος του ημιχρόνου (36-52).

Η ομάδα του Μονάχου δεν άλλαξε συνταγή στο τρίτο δεκάλεπτο. Η άμυνα ήταν σταθερή, στην επίθεση επέδειξε την απαιτούμενη συνέπεια και η διαφορά αυξήθηκε ακόμη περισσότερο (44-67). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέχρι εκείνο το σημείο η Μπάγερν είχε ποσοστό ευστοχίας 70.4% και 46.7% στα τρίποντα! Το τελευταίο χαρτί του Άιτο Ρενέσες ήταν η άμυνα με παγίδες στα 3/4 του γηπέδου με την προσδοκία αλλαγής του ρυθμού, ούτε αυτή όμως άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα (54-71, 30’).

Η… επανάσταση της Άλμπα πνίγηκε νωρίς στην τελευταία περίοδο καθώς η Μπάγερν δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, διατηρώντας τη διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα (56-78, 36:30). Μετά από αυτό το σημείο η ομάδα του Βερολίνου συμβιβάστηκε με τη βαριά ήττα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπάγερν Μονάχου είχε δύο τρομερά δεκάλεπτα (2ο και 3ο), στο ίδιο διάστημα έκανε επιμέρους σκορ 27-50 όπου σούταρε με τρομερά ποσοστά ευστοχίας.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μπαμ, Μπάλντουιν κυριάρχησαν στη μάχη των γκαρντ, έδωσαν πολύ καλό ρυθμό στην ομάδα τους, είχαν και συνέπεια στην εκτέλεση, ενώ ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς παραμένει η σταθερή αξία της Μπάγερν.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζέιλεν Ρέινολντς είχε προσφορά σε κάθε τομέα του παιχνιδιού.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Πλην του Γκρέιντζερ, τα γκαρντ της Άλμπα (Λο, Σίβα, Μάτισεκ) βρέθηκαν σε πολύ κακή βραδιά.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Αυτό που συνέβη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το αρχικό 2-18 επιμέρους σκορ της Μπάγερν Μονάχου επέβαλε νέες ισορροπίες στο παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Άλμπα το τραγικό δεύτερο δεκάλεπτο, αντιθέτως η Μπάγερν έχει μόνο να κρατήσει.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Φοντέκιο στο 4ο δεκάλεπτο παρά την προσπάθεια του Λούτσιτς να τον κόψει.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 36-52, 54-71, 72-90.