Μπαφές: «Μακρινό το ενδεχόμενο να υπάρξουν φίλαθλοι στο γήπεδο»

Μπαφές: «Μακρινό το ενδεχόμενο να υπάρξουν φίλαθλοι στο γήπεδο»

Gazzetta team
Μπαφές: «Μακρινό το ενδεχόμενο να υπάρξουν φίλαθλοι στο γήπεδο»
Ο Χρήστος Μπαφές μίλησε για όλα τα μέτρα που έλαβε ο Ολυμπιακός για την καταπολέμηση του κορονοϊού και για το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Έλληνας φίλαθλος στα γήπεδα.

Ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού είπε στην κάμερα της Nova: «Ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο της Euroleague. Οι αγώνες του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν σε κάποιο ελληνικό πρωτόκολλο. Η λίγκα μίλησε με την αθλητική ηγεσία του τόπου. Το πρωτόκολλο της λίγκας όριζε μέχρι 200 άτομα στο γήπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών και όλων όσων βρίσκονται στο γήπεδο. Η Euroleague έχει χωρίσει σε τρεις ζώνες το γήπεδο, για παράδειγμα στη ζώνη 2 ο μέγιστος αριθμός είναι 65 άτομα. Η διοργανώτρια αρχή θέλει να είναι νομότυπη. Ακολουθούμε όλα όσα ορίζονται σε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εμείς έχουμε απομονώσει τα αποδυτήρια και εκεί δεν μπαίνει μέσα κανένας πλην των ομάδων. Η ζώνη 1 είναι αυστηρά για δημοσιογράφους. Βάλαμε πινακίδες για να ξέρουν ποιοι θα πηγαίνουν που. Ανακατασκευάσαμε τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων».

Για το ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων στα ματς των ελληνικών ομάδων, δήλωσε: «Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, είναι μακρινό το ενδεχόμενο να υπάρξουν φίλαθλοι. Η λίγκα έχει άμεση επικοινωνία με την πολιτεία. Αυτό είναι καλό, για να μη μιλούν τρεις ομάδες ξεχωριστά. Βάσει πρωτοκόλλου τρεις ημέρες πριν τους αγώνες γίνονται τεστ. Αν υπάρχει θετικό κρούσμα, ακολουθείται η διαδικασία. Σε 48 ώρες θα πρέπει να κάνουμε ξανά όλοι τεστ. Συνολικά είναι 30 τεστ που κάνουμε στον Ολυμπιακό. Εξαρτάται από την κάθε χώρα τα τεστ που πρέπει να γίνουν. Με ειδικές άδειες θα πάμε στις χώρες που δε δέχονται πτήσεις από την Ελλάδα. Παίζουμε με τη Ζενίτ σε ένα μήνα και έχουμε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε».

Για το αν υπήρξε πρόβλημα με τις μεταγραφές, λόγω της πανδημίας, σχολίασε: «Στις μεταγραφές φροντίσαμε να έρθουν οι παίκτες στις αρχές Αυγούστου, ώστε να μην έχουν πρόβλημα. Μετά τις 15 του μήνα υπήρξαν προβλήματα. Οι Αμερικανοί έβγαζαν βίζα στην Ελλάδα, αλλά αυτό άλλαξε και τώρα πρέπει να βγάζουν βίζα από τις ΗΠΑ».

Τέλος, για το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα της ομάδας, λόγω κορονοϊού, πρόσθεσε: «Η καθημερινότητα έχει αλλάξει. Υπάρχει το θέμα της υγείας, το οικονομικό κομμάτι. Η ζωή έχει αλλάξει. Ο αθλητισμός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Έχει επηρεάσει και τις ομάδες, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.