Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: The Pap effect

Αντωνία Σπανού
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: The Pap effect
Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου έχουν περάσει πολλά στην καριέρα τους είτε μαζί, είτε χωριστά και πλέον ο ρόλος τους σε ένα ντέρμπι έχει διαφορετική σημασία.

Η δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, εκτός από ευρωπαϊκές ματσάρες, περιλαμβάνει και το ένα από το δύο «αιώνια» ντέρμπι της σεζόν, εκτός και αν οι δύο ελληνικές ομάδες διασταυρωθούν στα playoffs. Δίχως το ελληνικό πρωτάθλημα, οι Έλληνες φίλαθλοι δεν έχουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούν ντέρμπι και τα δύο της κανονικής διάρκειας μπορεί να μην είναι... καυτά από άποψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος, αλλά είναι πάντως... καυτά για τον κόσμο.

Τίποτα δεν μοιάζει με την περσινή σεζόν, οι ομάδες είναι εντελώς διαφορετικές και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (9/10, 21:00) στο άδειο, εξαιτίας Covid-19, ΟΑΚΑ και τα βλέμματα στρέφονται στο Μαρούσι. Εκτός από την επιστροφή Σλούκα που γνωρίζει πολύ καλά την σημασία αυτού του παιχνιδιού, ξεχωρίζουν πολλά πράγματα όπως η σχέση Όγκουστ και Χάρισον, ενώ έχουμε και αρκετούς ρούκι.

Αφήνοντας στην άκρη όλα τα παραπάνω η Euroleague Greece ξεχωρίζει τους δύο «Παπ» των ομάδων, που πλέον έχουν πάρει άλλους δρόμους, ενώ κάποτε μοιράστηκαν πολλά. Ιωάννης Παπαπέτρου και Κώστας Παπανικολάου έχουν νέο ρόλο στις ομάδες τους, έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά και ίσως αποτελούν τον παράγοντα «Χ »της κάθε ομάδας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που άφησε τον Ολυμπιακό και επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον αιώνιο. Ο «Πάπι» πέρασε πολλά χρόνια στα κόκκινα, μοιράστηκε την θέση του με τον Παπανικολάου, έγιναν φίλοι, έζησαν πολλά, αλλά πλέον τίποτα δεν θυμίζει εκείνον τον παίκτη. Αγωνιστικά έχει αλλάξει το επίπεδο του, έχει δουλέψει πολύ και αυτό φαίνεται και έχει καταφέρει να είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού.

Με την φυγή και του Νικ Καλάθη πήρε τον τιμητικό ρόλο ρόλο του αρχηγού της ομάδας του και πλέον είναι εκείνος που δείχνει τον δρόμο και στους υπόλοιπους. Μπορεί να μην ανδρώθηκε στα πράσινα, αλλά τα φόρεσε απόλυτα συνειδητοποιημένα και πλέον έχει έναν ρόλο που άλλοι ονειρεύονται σε όλη την ζωή τους. Ο έμπειρος φόργουορντ βγήκε μπροστά και είναι εκείνος που ηγείται της ομάδας του Παναθηναϊκού, σε μια περίεργη σεζόν για το «πράσινο» στρατόπεδο.

Ο Παπαπέτρου δεν έμεινε στα λόγια και στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν έδειξε στην πράξη τι πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι. Με μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Χίμκι (16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 18 PIR) απέδειξε ότι είναι αποφασισμένος να ξεχωρίσει εντός και εκτός παρκέ. Το καλοκαίρι και την διακοπή τα εκμεταλλεύτηκε για το παιχνίδι του και φέτος έχει την δυνατότητα να αλλάξει πραγματικά το επίπεδο του.

Όσο για το ντέρμπι; Ξέρει πολύ καλά την σημασία του, ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να μεταφέρει στην ομάδα του και ξέρει και πολύ καλά γιατί θα πρέπει να είναι εκείνος που θα βγει μπροστά και θα τραβήξει και τους υπόλοιπους.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Από την άλλη πλευρά έχουμε τον Κώστα Παπανικολάου. Οι δύο «Παπ» μοιράστηκαν πολλά στην κοινή θητεία τους στον Ολυμπιακό, αλλά πλέον ο καθένας οφείλει να κοιτάξει την ομάδα του. Ο Παπανικολάου λίγο πριν την έναρξη της σεζόν υπέγραψε επέκταση της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους» και αυτό από μόνο του δείχνει τι σημαίνει η παρουσία του στην ομάδα.

Είναι ένας παίκτης που έχει ζήσει τα πάντα με την φανέλα του Ολυμπιακού, αποτελεί τον ελληνικό κορμό της ομάδας του και μαζί με τον Σλούκα είναι οι δύο που αναμένεται να πάρουν τα ηνία από τους Σπανούλη και Πρίντεζη. Ο Παπανικολάου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ομάδα του, αφού οι καλές του εμφανίσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές για το σύνολο.

Το καλοκαίρι πέρασε περιπέτεια με την υγεία του, αλλά πλέον όλα ανήκουν στο παρελθόν και είναι πανέτοιμος να παλέψει και να δώσει την σπίθα που δίνει στην ομάδα του. Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, κόντρα στην Ζάλγκιρις, δεν ήταν το ιδανικό για αρκετούς «ερυθρόλευκους», αλλά το ντέρμπι έχει άλλο... βάρος και αυτό το ξέρουν καλά στο «Λιμάνι». Μαζί με όλους τους... παλιούς και ο Παπ γνωρίζει πολύ καλά την σημασία ενός θετικού αποτελέσματος στο ΟΑΚΑ και το πόσο σημαντικό είναι να βγει μπροστά.

Μια καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ έχει άλλο βάρος και αυτό είναι γνωστό. Ο Παπανικολάου σίγουρα δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και είναι εκείνος με την σειρά του έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Οι δύο Έλληνες αποτελούν παράγοντες του ντέρμπι και αφήνοντας στην άκρη την προσωπική του σχέση και για τους δύο αυτό το παιχνίδι έχει τεράστια σημασία, ενώ μένει να δούμε ποιος θα το αποδείξει αυτό στο παρκέ...

Cover Photo: Άννα Μαρία Καλογεράκη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.