Νέντοβιτς: ««Μπορείς να χάσεις οποιοδήποτε ματς, όχι όμως από τον Ολυμπιακό»

Νέντοβιτς: ««Μπορείς να χάσεις οποιοδήποτε ματς, όχι όμως από τον Ολυμπιακό»

Gazzetta team
Νέντοβιτς: ««Μπορείς να χάσεις οποιοδήποτε ματς, όχι όμως από τον Ολυμπιακό»
O Nεμάνια Νέντοβιτς μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ στάθηκε στο παράδειγμα των Μαϊάμι Χιτ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νεμάνια Νέντοβιτς στο Open Sport

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από την Ελλάδα: «Ένα πράγμα που γνωρίζουν για μένα όσοι με ξέρουν, δεν είμαι ένα άτομο που μου δίνεις μία μπάλα, ένα διαμέρισμα και είμαι πλήρης. Όχι, μου αρέσει να αισθάνομαι άνετα και εκτός παρκέ για να παίξω το καλύτερο μπάσκετ που μπορώ. Βλέπω πόσο παθιασμένοι είναι οι φίλαθλοι. Ακόμα κι αν δεν έχω παίξει ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο κόσμος με σταματάει στον δρόμο, μου φωνάζουν απ’ τα αυτοκίνητά τους. Είναι κάτι σαν θρησκεία εδώ και αυτό μου αρέσει πολύ».

Για τον νέο Παναθηναϊκό: «Όλοι μας θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Να μείνουμε δυνατοί νοητικά πάνω απ’ όλα. Μιλώντας για μπάσκετ, θα είναι μία δύσκολη σεζόν για εμάς, καθώς όλοι ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε περίοδο ανοικοδόμησης. Έχουμε πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Νομίζω είμαστε μία από τις νεαρότερες ομάδες της διοργάνωσης. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Όλοι στην ομάδα μας είναι πολύ “πεινασμένοι”, έχουν υψηλό κίνητρο. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά νομίζω έχουμε τα εργαλεία ώστε να “απαντήσουμε” σε κάθε ζήτημα».

Για το αν η 8αδα θεωρείται ρεαλιστικός στόχος: «Θα είναι δύσκολο. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που μπορούμε να πούμε πως θα είναι σίγουρα στην οκτάδα, ξόδεψαν αρκετά λεφτά για μεταγραφές. Αλλά νομίζω υπάρχουν και κάποιες ανοιχτές θέσεις για ομάδες όπως εμείς, να παλέψουμε γι’ αυτές. Πρέπει να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, να προστατέψουμε την έδρα μας. Αν κερδίσεις όλα τα εντός έδρας παιχνίδια σου, είναι αρκετό για να μπεις στην οκτάδα. Να προστατέψουμε την έδρα μας, να “κλέψουμε” ορισμένα παιχνίδια εκτός και θα είμαστε καλά. Απλό».

Για το μπάσκετ στην εποχή του κορονοϊού: «Πολύ περίεργο. Νομίζω πως οι ομάδες που έχουν την μεγαλύτερη υποστήριξη, θα έχουν το μεγαλύτερο μειονέκτημα τη φετινή σεζόν. Τα αθλητικά γεγονότα χωρίς κόσμο, δεν είναι το ίδιο. Είναι πολύ ήσυχα, πολύ άδεια, οπότε όλοι ανυπομονούμε να έχουμε ξανά τον κόσμο μαζί μας».

Για Διαμαντίδη και Αλβέρτη: «Ήταν κάτι το φανταστικό, δύο τέτοιοι θρύλοι να επικοινωνούν μαζί σου, να σου αναλύουν το πλάνο τους και να σε κάνουν να αισθανθείς σημαντικός. Ήταν σημαντικός παράγοντας για την απόφασή μου, δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο τα χρήματα, αλλά το αίσθημα που μου δημιουργήθηκε γι’ αυτό και αποφάσισα να έρθω εδώ».

Για το αν είναι έτοιμος να ηγηθεί: «Ναι, νομίζω είμαι έτοιμος (να ηγηθώ). Δεν περιμένω να μου χαριστεί τίποτα. Έχω αρκετή εμπειρία, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Ίσως είμαι ο πιο έμπειρος παίκτης στην ομάδα. Σίγουρα θα χρειαστεί να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου που δεν έχουν παίξει σε αυτό το επίπεδο να προσαρμοστούν γρήγορα»

Για το αν θα μείνει στην Αθήνα: «Μου αρέσει πολύ όλη η ενέργεια γύρω από την ομάδα και την πόλη. Η Αθήνα μοιάζει με το Βελιγράδι. Η ελληνική νοοτροπία νομίζω είναι παρόμοια με των Σέρβων. Αισθάνομαι πολύ άνετα εδώ. Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι τέτοιο, αλλά αν φτάσουμε ως εκεί και συμφωνήσουμε και οι στόχοι μας συμπίπτουν, τότε γιατί όχι».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Έχουν υπογράψει ορισμένους έμπειρους παίκτες, κράτησαν τον κορμό τους, έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή. Το καλό γι’ αυτούς είναι ότι μπορούν να αφοσιωθούν αποκλειστικά στην Euroleague. Θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και απ’ ότι καταλαβαίνω από τον κόσμο που με σταματάει στο δρόμο, μπορούμε να χάσουμε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, εκτός από αυτό με τον Ολυμπιακό».

Για το αν θα σκεφτόταν να υπογράψει στο ΝΒΑ: «Πριν υπογράψω στο Μιλάνο είχα ορισμένες προτάσεις για να επιστρέψω στο ΝΒΑ, αλλά αποφάσισα να μείνω στην Ευρώπη. Όμως ποτέ δεν ξέρεις. Αν αποδείξω αυτή τη σεζόν την αξία μου ως ηγέτης, αν οδηγήσω την ομάδα μου σε πολλές νίκες και ταυτόχρονα έχω και μία καλή σεζόν ατομικά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να επιστρέψω, δεν αποκλείω τίποτα».

Για το ποιος θα πάρει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ: «Οι Λέικερς έχουν περισσότερη εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις και ποιότητα σε σημαντικές θέσεις και έχουν και πιο βαθύ πάγκο, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό για τη σειρά. Μου αρέσει όμως και ο τρόπος που παίζει το Μαϊάμι. Μου αρέσει το πόσο δυνατά παίζουν, το πόσο σκληροί είναι. Έχουν έναν καταπληκτικό ηγέτη, τον Τζίμι Μπάτλερ, όλοι ακολουθούν το παράδειγμά του. Ίσως θα πρέπει να δούμε το παράδειγμα του Μαϊάμι για το πως θα προσεγγίσουμε κι εμείς τη χρονιά στην Εuroleague»

Δείτε εδώ και τη συνέντευξη του Νέντοβιτς στη Εuroleague Greece