Η... απάντηση του Παναθηναϊκού και ο απίθανος Χένρι!

Νίκος Καρφής
Η... απάντηση του Παναθηναϊκού και ο απίθανος Χένρι!
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 1ης αγωνιστικής.

Η 1η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Η Μπασκόνια επικράτησε της Ρεάλ, με τον Χένρι να κάνει μεγάλο ματς. Ο γκαρντ των Βάσκων είχε 23 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 7/8 τρίποντα, 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 32 στην αξιολόγηση. Δεν γινόταν να χάσει το Όσκαρ.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Ρούντι Φερνάντεθ έμεινε χαμηλά στην ήττα της Ρεάλ, αφαού πέτυχε μόλις 3 πόντους και είχε 1/5 σουτ. Περίμεναν παραπάνω οι Μαδριλένοι από εκείνον.

Η νίκη της αγωνιστικής: Το διπλό της Ζενίτ κόντρα στην Εφές και του Παναθηναϊκού επί της Χίμκι, όπως και η επιβλητική επικράτησε της Μπασκόνια επί της Ρεάλ στην πρεμιέρα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 11/11 βολές της Μακάμπι και οι 13 ασίστ, αλλά και οι 10/10 βολές της Άλμπα στο ίδιο ματς. Το 45% της ΤΣΣΚΑ στα διποντα που στοίχισε. Επίσης η νίκη των πρασίνων παρά το 21% τρίποντα

Limit-up: Η Ζενίτ που λίγοι περίμεναν να αποδράσει από την Τουρκία απέναντι στην Εφές. Επιπλέον ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν μπήκε με τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Χίμκι, όμως κατάφερε να πάρει το... θρίλερ και να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα τη Euroleague. Tέλος η Μπασκόνια που έριξε 13 πόντους στην Ρεάλ και μπήκε κεφατη στον μαραθώνιο.

Limit-down: Ο Ολυμπιακός που έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη κόντρα στη Ζαλγκίρις, η Εφές που υπέστη ήττα-σοκ εντός έδρας από τη Ζενίτ και η Ρεάλ που ήταν κατώτερη των περιστάσεων κόντρα στη Μπασκόνια.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Ιβάνοβιτς που κέρδισε εύκολα τον Λάσο, ο Πασκουάλ που έκανε ματ στον Αταμάν, αλλά και ο Βόβορας που κέρδισε την... παρτίδα από τον Κουρτινάιτις.