Οι πρεμιέρες του Κώστα Σλούκα στην Euroleague έχουν απ' όλα!

Αντωνία Σπανού
Οι πρεμιέρες του Κώστα Σλούκα στην Euroleague έχουν απ' όλα!
Ο Ολυμπιακός κάνει την πρεμιέρα του στην Euroleague και αυτή την φορά έχει στο ρόστερ του τον Κώστα Σλούκα, που επέστρεψε «σπίτι» του. Ο Έλληνας γκαρντ είναι έτοιμος για την επίσημη μεγάλη επιστροφή και απ' όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, δύσκολο να φανταστεί κάποιος τι θα συμβεί.

Πρεμιέρα λοιπόν για τον Ολυμπιακό, στην νέα σεζόν της Euroleague και αυτό θα γίνει στο άδειο από κόσμο ΣΕΦ, κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι συνθήκες είναι πολύ ιδιαίτερες και ξεχωριστές για όλους όσους είναι στον χώρο του μπάσκετ και ακόμα περισσότερο για τους αθλητές. Η απραξία από το μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα από το μπάσκετ υψηλού επίπεδου είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα κάνει την εμφάνιση της και άπαντες θα πρέπει να κάνουν λίγο παραπάνω υπομονή, αφού η κατάσταση είναι η ίδια για όλους.

Πάντως, εκτός από την επιστροφή στο μπάσκετ, που έχει λείψει τόσο πολύ, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σε έναν άνθρωπο. Οι νεοφερμένοι του Γιώργου Μπαρτζώκα θα πάρουν ένα μερίδιο προσοχής, αλλά εκείνος που αναμένεται με ανυπομονησία είναι ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ πήρε την απόφαση να επαναπατριστεί, να φορέσει και πάλι τα «ερυθρόλευκα» και να ηγηθεί του Ολυμπιακού, όντας ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης από την τελευταία φορά που βρέθηκε στο ΣΕΦ.

Ο Σλούκας έφυγε πριν από 5 χρόνια για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Φενέρμπαχτσε, ηγήθηκε, έμαθε δίπλα στον Ομπράντοβιτς, κατέκτησε την Euroleague και πλέον επέστρεψε στην Ελλάδα, για να αλλάξει την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στους «ερυθρόλευκους» τα τελευταία χρόνια. Η Euroleague Greece γυρίζει τον χρόνο πίσω και καταγράφει όσα έχει κάνει ο Σλούκας στις πρεμιέρες του, με το «αποτέλεσμα» να έχει τα... πάντα.

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΚΑΙ... ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Η πρώτη φορά που ο Έλληνας γκαρντ έπαιξε στην Euroleague ήταν την σεζόν 2009/10, όπου έκανε και ντεμπούτο ήταν κόντρα στην Ορλεάν, όπου αγωνίστηκε για μόλις 5:23'' και είχε έναν 1 πόντο, με μία εύστοχη βολή.

Την σεζόν 2011/12, ο Σλούκας έκανε πρεμιέρα στην Ευρώπη την 8η αγωνιστική, παίζοντας μόλις 3:46'' χωρίς να προλάβει να πετύχει κάποιον πόντο.

Ο Ολυμπιακός όντας πρωταθλητής Ευρώπης και ξεκινάει τις υποχρεώσεις του κόντρα στην Λαμποράλ, με την Έλληνα παίκτη να αγωνίζεται πια πολύ περισσότερο χρόνο, 18:40'' για την ακρίβεια και να πετυχαίνει 6 πόντους, 5 ριμπάουντ και να έχει και μία ασίστ.

Θετικά ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία και την επόμενη σεζόν ο παίκτης, και κόντρα στην Μάλαγα είχε 8 πόντους, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 12 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σε 19:24''.

H επόμενη είναι και η τελευταία του Σλούκα στα ερυθρόλευκα (2014/15), με τον Σλούκα να έχει 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 19 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σε μόλις 13:22''.

Η πρώτη σεζόν του Σλούκα στην Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε είναι γεγονός και ο πρώτος αγώνας ήταν κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, με τον Έλληνα παίκτη να έχει 13 πόντους, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 15 βαθμούς στο PIR, σε 20:43'' που έμεινε στο παρκέ.

Το καλό του σερί πάντως σταματάει την σεζόν 2016/17, όταν και έπαιξε για 21:48'' κόντρα στην Μπάμπεργκ και σε αυτά δεν σκόραρε, είχε 4 ασίστ και είχε αρνητικό ράνκινγκ με -4.

Η επόμενη σεζόν έρχεται να ανατρέψει την προηγούμενη, αφού ο «ερυθρόλευκος» πλέον γκαρντ έπαιξε για 30:35'' κόντρα στην Μάλαγα και είχε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 23 PIR.

Η συνέχεια ήταν θετική και το 2018/19, όπου ξεκίνησε με αγώνα κόντρα στην Γκραν Κανάρια και 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 17 βαθμούς αξιολόγησης, σε 21:26''.

Οι πρεμιέρες του Κώστα Σλούκα ολοκληρώνονται με την περσινή, που ήταν και η τελευταία με την Φενέρ και ήταν κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Σε αυτή είχε 5 πόντους, 5 ασίστ και 5 βαθμούς αξιολόγησης, σε 27:51'' που αγωνίστηκε.

Διαβάστε ακόμα: