Όγκουστ: «Να ανοίξω τα μάτια όλων στην EuroLeague, θέλω να παίξω στην Εθνική» (gTV)

Όγκουστ: «Να ανοίξω τα μάτια όλων στην EuroLeague, θέλω να παίξω στην Εθνική» (gTV)

Γιώργος Κούβαρης
Όγκουστ: «Να ανοίξω τα μάτια όλων στην EuroLeague, θέλω να παίξω στην Εθνική» (gTV)
Ο Ζακ Όγκουστ μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr και δήλωσε έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην EuroLeague, εξήγησε ότι επέστρεψε στον Παναθηναϊκό πιο ώριμος και βελτιωμένος, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και να αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Το καλοκαίρι του 2018 αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό χωρίς να έχει δικαιώσει τις προσδοκίες και χωρίς να πάρει ενεργό ρόλο στους «πράσινους». Ο -τότε προπονητής- Τσάβι Πασκουάλ δεν τον εμπιστεύθηκε με αποτέλεσμα να βρίσκεται μονίμως στον πάγκο και, τις περισσότερες φορές, να συμπληρώνει την 12άδα της ομάδας.

Ο Ζακ ΌγκουστΌγκαστ) είχε αγωνιστεί μόλις σε 14 ματς στην EuroLeague της σεζόν 2017-18 έχοντας μόλις 5:48 λεπτά στο παρκέ κατά μέσο όρο με 1,5 πόντους και 1,4 ριμπάουντ. Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους όσον αφορά την προηγούμενη θητεία του στο ΟΑΚΑ. Δύο χρόνια αργότερα ο Ελληνοαμερικανός σέντερ απασχόλησε ξανά τον Παναθηναϊκό, και βλέποντας οι ιθύνοντες της ομάδας την μεγάλη βελτίωση που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Γαλατασαράι, αποφάσισαν να τον εμπιστευτούν ξανά.

Και γιατί να μην το έκαναν; Αφενός δεν θα «έπιανε» θέση ξένου και αφετέρου είχε μετρήσει στο EuroCup τις δύο σεζόν που μεσολάβησαν 12,6 πόντους και 7,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο με 64,6% στα δίποντα. Και για τον ίδιο είχε φτάσει η ώρα για την επιστροφή στην EuroLeague:

«Αυτά τα δύο χρόνια μέχρι να επιστρέψω, προετοίμασα τον εαυτό μου. Τώρα που είμαι εδώ στα 27 μου, είμαι ώριμος και έτοιμος να παίξω σε υψηλό επίπεδο και να βρεθώ στην EuroLeague. Να δείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι εδώ» είπε μεταξύ άλλων ο Ζακ Όγκουστ στην κάμερα του gazzetta.gr ενώ σε ερώτηση που του έγινε και την Εθνική Ελλάδας, ήταν ξεκάθαρος: «Φυσικά και θέλω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας. Είναι τιμή. Το να εκπροσωπείς οποιαδήποτε χώρα είναι τιμή και ευλογία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.