Παναθηναϊκός: Το μεγάλο αφιέρωμα στον Φώτση! (vid)

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο αφιέρωμα στον Φώτση! (vid)

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Το μεγάλο αφιέρωμα στον Φώτση! (vid)
Ο Παναθηναϊκός έκανε rewind στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 2000, όταν ο Αντώνης Φώτσης πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού τίτλου των «πράσινων» στη Θεσσαλονίκη.

Το video - αφιέρωμα του «τριφυλλιού» στον Αντώνη Φώτση, ο οποίος θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στον Ηλυσιακό.

«Η αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού, την οποία έχτισαν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι, δεν βασιζόταν μόνο σε έμπειρους παίκτες. Η διοίκηση του "τριφυλλιού" φρόντιζε διαχρονικά να αποκτά τους κορυφαίους νεαρούς Έλληνες αθλητές, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Αντώνης Φώτσης.

Ο αγαπημένος "Batman" των φίλων του Παναθηναϊκού φόρεσε την πράσινη φανέλα το 1997 σε ηλικία 16 ετών. Αποκτήθηκε από τον Ηλυσιακό και θεωρείτο ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.

Σε ηλικία 19 ετών πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση της EuroLeague του 2000 καθώς ήταν εκ των κορυφαίων στον τελικό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Θσσαλονίκη. Εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα "4άρια" στην ιστορία του Παναθηναϊκού και όχι μόνο, ενώ αποτέλεσε τον πρώτο Έλληνα αθλητή που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ.

Πέραν της πρώτης του μεταγραφής, ο Αντώνης Φώτσης έφυγε και επέστρεψε άλλες τρεις φορές στο αγαπημένο του "τριφύλλι" αποτελώντας ένας από τους μακροβιότερους αθλητές του.

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατάφερε να κατακτήσει 19 τίτλους! Συγκεκριμένα, κέρδισε τρεις φορές την EuroLeague, δέκα φορές το πρωτάθλημα κι άλλες έξι το Κύπελλο Ελλάδας»