Βατούτιν: «Ο Σενγκέλια έχει τη συγκατάθεση μας για την εθνική Γεωργίας»

Βατούτιν: «Ο Σενγκέλια έχει τη συγκατάθεση μας για την εθνική Γεωργίας»

Βατούτιν: «Ο Σενγκέλια έχει τη συγκατάθεση μας για την εθνική Γεωργίας»
Ο Τόκο Σενγκέλια θα μπορεί να ενισχύει την εθνική Γεωργίας μεσούσης της σεζόν αφού το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε από την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι μνήμες από την εισβολή των Ρώσων στη Γεωργία το 2008 που είχε ως αποτέλεσμα 800 νεκρούς είναι ακόμα νωπές στους Γεωργιανούς ενώ οι σχέσεις των δυο κρατών παραμένουν ακόμα και σήμερα στάσιμες.

Η Γεωργία βλέπει με καχυποψία της πολιτικές και στρατιωτικές κινήσεις του Κρεμλίνο, η ένταση στα σύνορα με τη Νότια Οσετία ανεβαίνει τακτικά ενώ η μεταγραφή του Τόκο Σενγκέλια στην ΤΣΣΚΑ προκάλεσε αντιδράσεις στην πατρίδα του!

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι σχολίασε μέσω Twitter τη μεταγραφή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ατυχές και μη αποδεκτό ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γεωργίας να πηγαίνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας»!

Από την πλευρά του, ο Αντρέι Βατούτιν ξεκαθάρισε πως σέβεται απεριόριστα τη Γεωργία και την ιστορία της, βάζοντας στην άκρη τις πολιτικές σκοπιμότητες κι εξηγώντας πως ο Σενγκέλια θα μπορεί να ενισχύει την εθνική ομάδα της πατρίδας του στις υποχρεώσεις της.

«Ενδιαφερθήκαμε στο παρελθόν για τον Σενγκέλια, όμως καταφέραμε να τον υπογράψουμε μόλις φέτος. Εκτός από τη δεδομένη επιθυμία μας να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή, ήταν απαραίτητη η συγκατάθεση της Μπασκόνια και η επιθυμία του ίδιου του παίκτη. Το... παζλ ολοκληρώθηκε αυτό το καλοκαίρι.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι από τις πρώτες μέρες των διαπραγματεύσεων, ο Σενγκέλια έδειξε τρομερή διάθεση να παίξει σε μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους. Θέλαμε όχι μόνο έναν καλό παίκτη αλλά έναν πραγματικό ηγέτη, ειδικά μετά από την αποχώρηση του Κάιλ Χάινς. Ο Τόκο λειτουργούσε σαν ηγέτης τόσο στην Μπασκόνια όσο και στην εθνική ομάδα.

Άκουσα ότι η μεταγραφή του Σενγκέλια προκάλεσε διφορούμενες απόψεις στη Γεωργία όμως η συγκεκριμένη κίνηση είναι μακριά από πολιτικά κίνητρα. Έχει να κάνει μόνο με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Θέλουμε μόνο να παίξουμε μπάσκετ, να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους και να κερδίσουμε. Τίποτα περισσότερο!

Από την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων, ήταν πολύ σημαντικό να συναινέσουμε στη συμμετοχή του στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας κι έλαβε τη συγκατάθεση μας! Έχω μεγάλο σεβασμό στη Γεωργία και την ιστορία της, είχαμε στο παρελθόν στην ομάδα τους Γκεόργκι Τσιντσάνζτε και Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, επομένως περιμένουμε όλους τους συμπατριώτες του στους αγώνες μας» ανέφερε στο sports.ru.