Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τον Τζένκινς για τα στατιστικά του (infographic)

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τον Τζένκινς για τα στατιστικά του (infographic)

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τον Τζένκινς για τα στατιστικά του (infographic)
Η Euroleague Greece γράφει για τον Αμερικανό γκαρντ που ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσαρλς Τζένκινς προσθέτοντας ένα δυναμικό γκαρντ στην περιφέρειά του.

Ο Αμερικανός είναι μία κλασική περίπτωση «παίκτης του προπονητή» αφού είναι διατεθειμένος να κάνει όλα όσα του ζητάει ο εκάστοτε ο coach.

Η διαδρομή του μέχρι το ΣΕΦ δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Σίγουρα η περσινή του εικόνα σε ό,τι αφορά τα στατιστικά του είναι πολύ φτωχή. Με τον Ερυθρό Αστέρα σε 23 αγώνες πρόσφερε σε 19 λεπτά που έπαιζε, 3.4 πόντους, 1.8 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ σουτάροντας με σχεδόν 7% πίσω από τα 6.75.

Για τις αμυντικές του ικανότητες λίγο πολύ όλα είναι γνωστά. Μαρκάρει πάντα τον καλύτερο αντίπαλο γκαρντ και είναι πολύ δύσκολο να τον περάσει κάποιος στο «1on1».

Στην επίθεση έχει αδυναμία. Όπως φαίνεται και στο γράφημα που μας παρείχε η sofascore ο Αμερικανός κινείται κυρίως στο κέντρο της επίθεσης και φτάνει μέχρι τις 45 μοίρες δεξιά κι αριστερά.

Αγαπημένο πεδίο εκδήλωσης προσπάθεια είναι το σουτ μέσης απόστασης, ακολουθεί το drive μέχρι μέσα στο καλάθι και έπεται αυτών το σουτ τριών πόντων.

Ο Μπαρτζώκας ήθελε διακαώς έναν περιφερειακό που να παίζει σκληρή άμυνα και στην επίθεση να κάνει 1-2 απλά πράγματα και σίγουρα στον Τζένκινς με τον οποίον έχει συνεργαστεί ξανά, βρήκε έναν στα... μέτρα του.