Ο Μίτροβιτς ζητάει την διαμεσολάβηση της Euroleague για την απόλυσή του από τη Βιλερμπάν

Ο Μίτροβιτς ζητάει την διαμεσολάβηση της Euroleague για την απόλυσή του από τη Βιλερμπάν

Ο Μίτροβιτς ζητάει την διαμεσολάβηση της Euroleague για την απόλυσή του από τη Βιλερμπάν
Ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς θα αποτανθεί στο Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της Euroleague, ώστε να βρει λύση στη διαμάχη του με την Βιλερμπάν.

Η υπόθεση του Ζβέζνταν Μίτροβιτς και της Βιλερμπάν θα οδηγηθεί αρχικά στο Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της Euroleague, το οποίο θα κληθεί για πρώτη φορά από την ίδρυσή του να βρει λύση σε υπόθεση, ώστε να μην μπλεχθούν τα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαυροβούνιος προπονητής αποχώρησε άκομψα από την γαλλική ομάδα, καθώς δημοσιεύματα τον ήθελαν να έχει συμφωνήσει με την Μπάγερν Μονάχου, τη στιγμή που δεσμευόταν με συμβόλαιο. Αυτό δεν άρεσε στους ανθρώπους της Βιλερμπάν και σε συνάντησή τους, του ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συνεργασίας τους, ενώ εκείνος υποστήριζε δημόσια πως δεν είχε αναμειχθεί πουθενά.

Πλέον, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, με τον δικηγόρο του Μίτροβιτς, Me Xavier Lecerf-Galle, να υποστηρίζει ότι δεν έδειξαν το σεβασμό που πρέπει στον πελάτη του.

Αυτή η υπόθεση, λοιπόν, αναμένεται να είναι και η πρώτη που θα κληθεί το Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της Euroleague να πάρει θέση. Η δημιουργία του EuroLeague Basketball Dispute Resolution Chamber ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 στη σύσκεψη της Euroleague.

Όπως αναφέρει η «L' Equipe», ο Μίτροβιτς θα παρουσιάσει την υπόθεσή του στο EBDRC, το οποίο θα βγάλει ετυμηγορία. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του:

«Χωρίς να έχει βρεθεί φιλική συμφωνία με την Βιλερμπάν, θα παρουσιαστεί στην EuroLeague αυτό το Σαββατοκύριακο αίτημα διαμεσολάβησης. Πρόκειται για μια απαραίτητη διαδικασία, πριν από οποιαδήποτε νομική διαδικασία για δικαστικές διαφορές, που προβλέπεται από τους κανονισμούς της EuroLeague.

Η Βιλερμπάν καλείται:

1. Να διευκρινίσει την διοικητική κατάσταση του Ζβέζνταν Μίτροβιτς το συντομότερο δυνατόν, ο οποίος δεν έχει λάβει το μισθό Μαΐου, ούτε έχει λάβει έγγραφα που του επιτρέπουν να πληρωθεί από ασφάλιση ανεργίας.

2. Να πληρώσει στον Ζβέζνταν Μίτροβιτς την αποζημίωση που του οφείλεται για την αδικαιολόγητη, άδικη και ιδιαίτερα βάναυση διαδικασία απόλυσης που υπέστη, η οποία βασίζεται σε πράγματα ("Τεχνικά φάουλ για επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές σε παιχνίδια, βλάπτοντας τα συμφέροντα και την εικόνα του συλλόγου") που είναι ανίκανα να αποτελέσουν νόμιμο λόγο απόλυσης και επηρεάζονται κυρίως από προτάσεις βάσει του εργατικού δικαίου.

Η διαμεσολάβηση πριν από την Euroleague θα είναι η τελευταία ευκαιρία να διευθετηθεί φιλικά αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».