Μπερτομέου: «Η FIBA "μικραίνει" τις ομάδες, ο Παναθηναϊκός θα μείνει»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε σε συνέντευξή του για τις ομάδες που αποχώρησαν από το EuroCup για το Basketball Champions League, αλλά και για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Μπερτομέου: «Η FIBA "μικραίνει" τις ομάδες, ο Παναθηναϊκός θα μείνει»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του ισραηλινού «Sport5» και μίλησε για την απόφαση των ομάδων (Ρίτας Βίλνιους, Νταρουσάφακα, Μπιλμπάο, Τόφας) να αφήσουν το EuroCup, για χάρη του BCL.

«Αν η FIBA προσφέρει χρήματα σε κάποιες ομάδες, καταλαβαίνω πως αυτό είναι ελκυστικό. Έχουμε δει περιπτώσεις στο παρελθόν που ομάδες πήραν αυτή την απόφαση (να πάνε στο BCL) και δεν έχουν βελτιωθεί σημαντικά, όπως η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Μπάμπεργκ. Η απόφαση αυτή δεν ήταν επιτυχημένη για τις ομάδες. Εμείς δεν προσφέρουμε ποτέ χρήματα σε μια ομάδα, η FIBA έχει διαφορετική πολιτική, είναι ξεκάθαρο. Έτσι οι ομάδες γίνονται "μικρότερες"», ήταν η απάντηση του Τζόρντι Μπερτομέου στο σχετικό ερώτημα.

Έπειτα, αναφέρθηκε στην πιθανότητα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να αποχωρήσει από την Euroleague, δηλώνοντας: «Φυσικά και περιμένω να μείνουν (στην Euroleague). Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό κλαμπ, είναι μέρος της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ξέρω πως έχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά όλες οι ομάδες έχουν, οπότε δεν αποτελούν εξαίρεση. Είμαι σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας, γιατί το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν θα είναι καλύτερος εκτός Euroleague. Το να φύγεις από την Euroleague, η ομάδα σου χάνει την ευκαιρία να προσφέρει στους φιλάθλους το καλύτερο προϊόν στην Ευρώπη».