Bουγιόσεβιτς: «Η ήττα από τον Ολυμπιακό το 2010 μέσα στις 2 χειρότερες μου» (vid)

Gazzetta team
Bουγιόσεβιτς: «Η ήττα από τον Ολυμπιακό το 2010 μέσα στις 2 χειρότερες μου» (vid)
Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς μίλησε για την ήττα της Παρτιζάν από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό της Euroleague το 2010 και παραδέχθηκε ότι αποτελεί μια από τις χειρότερες ήττες του.

Πριν δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός κατάφερνε να προκριθεί στον τελικό (εκεί έχασε από τη Μπαρτσελόνα) της Euroleague, επικρατώντας στην παράταση της Παρτιζάν σε ένα ματς -θρίλερ, με τον Τσίλντρες να στέλνει το ματς σε έξτρα πεντάλεπτο μετά από airball του Τεόντοσιτς.

Ο προπονητής που καθόταν τότε στον πάγκο των Σέρβων, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς μίλησε στην Kurir, τονίζοντας πως εκείνη η ήττα βρίσκεται στις 2 χειρότερες της καριέρας του.

«Είχα πολλές ήττες στην καριέρα μου, όμως εκείνη από τον Ολυμπιακό στο Final 4 του Παρισιού είναι μέσα στις 2 χειρότερες. Είχαμε σχεδόν κερδίσει. Νικούσαμε για 2 πόντους και ο Ολυμπιακός πήρε timeout. Τονίσαμε ότι πρέπει να βγάλουμε μια τελευταία άμυνα και το κάναμε σχεδόν τέλεια αφού το σουτ του Τεόντοσιτς δεν βρήκε στεφάνι. Αν η μπάλα άγγιζε ελάχιστα το στεφάνι και δεν ήταν airball, τότε η κατάληξη θα ήταν διαφορετική. Ομως ο Τσίλντρες που δεν είχε κάνει καλό παιχνίδι έως τότε, πήδηξε και χωρίς άμυνα σκόραρε. Ήμασταν άτυχοι. Ο τελικός είναι ένας αγώνας, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Κι ας ήταν η Μπαρτσελόνα το απόλυτο φαβορί. Πολλοί δεν μας υπολόγιζαν, αλλά κερδίζαμε».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Τεόντοσιτς για τη συγκεκριμένη φάση: «Όχι. Όποτε βρισκόμαστε, απλά χαιρετιόμαστε και μιλάμε. Είναι ένας άνθρωπος που έχει τρόπους. Σέβομαι απόλυτα όσα έκανε στην καριέρα του, αλλά δεν υπάρχει κάτι για να συζητήσουμε πάνω στην φάση αυτή»