Ο MVP Σάρας και ο παίκτης-κλειδί... Κόμματος στο «back to back» της Μακάμπι (vid)

Ο MVP Σάρας και ο παίκτης-κλειδί... Κόμματος στο «back to back» της Μακάμπι (vid)
Πριν από ακριβώς 15 χρόνια η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωνε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης, κερδίζοντας στον τελικό της Μόσχας την Ταού με 90-78.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Final 4 και δη του τελικού, καθώς ήταν εκείνος που πήρε από το χέρι την Μακάμπι και την οδήγησε στην back to back κατάκτηση της EuroLeague.

Ο Λιθουανός σούπερ σταρ είχε τελειώσει τον τελικό έχοντας 22 πόντους με 4/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής. Ο Ματσέο Μπαστόν τον είχε ακολουθήσει σε απόδοση με 18 πόντους (8/12 δίποντα, 2/4 βολές) και 7 ριμπάουντ ωστόσο ο... άσος στο μανίκι του Γκέρσον ήταν ο Νέστορας Κόμματος!

Ο Έλληνας φόργουορντ αποτέλεσε τον «x factor» του τελικού για λογαριασμό της Μακάμπι αφού ήρθε από τον πάγκο,αγωνίστηκε 21 λεπτά (!) και έπαιξε τεράστιο ρόλο για τη νίκη της ομάδας του έχοντας 13 πόντους με 1/1 δίποντο, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος.

Για τους Βάσκους του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο Λουίς Σκόλα είχε 21 πόντους και 9 ριμπάουντ στον τελικό, ο Καλδερόν είχε προσθέσει άλλους 16 πόντους, ενώ από 13 πόντους είχαν σημειώσει οι Ματσιγιάουσκας και Χάνσεν.

Η EuroLeague έκανε flashback σ' εκείνον τον τελικό της 8ης Μαΐου 2005