Παναθηναϊκός: Το 6ο αστέρι και η πιο χαρακτηριστική αγκαλιά που έμεινε στην ιστορία! (pics & vids)

Παναθηναϊκός: Το 6ο αστέρι και η πιο χαρακτηριστική αγκαλιά που έμεινε στην ιστορία! (pics & vids)

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Το 6ο αστέρι και η πιο χαρακτηριστική αγκαλιά που έμεινε στην ιστορία! (pics & vids)
Πριν από ακριβώς εννέα χρόνια, ο Παναθηναϊκός «έραψε» το 6ο αστέρι στη φανέλα του στον τελικό της Βαρκελώνης κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η σεζόν 2010-11 έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή των Δημήτρη Διαμαντίδη και Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που κατέκτησε τα πάντα στην EuroLeague έχοντας αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης, τόσο της regular season, όσο και του Final 4 ενώ ο Σέρβος προπονητής είχε κάνει το colpo grosso στα playoffs κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Μια σειρά, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν το... πραγματικό Final 4 του Παναθηναϊκού.

Όμως κάθε μεγάλη επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί από στιγμές. Το... ταξίδι του Παναθηναϊκού στη σεζόν 2010-11 χαρακτηρίζεται από την διάσημη και... αξέχαστη αγκαλιά του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς λίγο πριν από τη λήξη του τελικού με την Μακάμπι, η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες όλων.

Ήταν μια χρονιά όπου οι «μπλαουγκράνα» ήθελαν πάση θυσία να βρεθούν στο Final 4 εκείνης της σεζόν το οποίο διοργανώθηκε στο «σπίτι» της, ωστόσο για κακή της τύχη έπεσαν πάνω στον Παναθηναϊκό και την... μαεστρία του Σέρβου προπονητή. Το πλεονέκτημα έδρας των Καταλανών έπαιξε πολύ μικρή σημασία, καθώς οι «πράσινοι» έκαναν το break και «καθάρισαν» τη σειρά με 3-1 με δυο σερί νίκες στο ΟΑΚΑ, το οποίο... ξεχείλιζε από κόσμο.

Στο «Palau San Jordi» ο Παναθηναϊκός απέκλεισε αρχικά την Σιένα στον πρώτο ημιτελικό με 77-69 (Καλάθης 17, Μπατίστ 16, Φώτσης 14 - Καουκένας 13, Χέρστον 12, Ράκοβιτς 10) και στη συνέχεια δεν τον σταματούσε τίποτα απολύτως. Μπορεί η η Μακάμπι να έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στον άλλο ημιτελικό κερδίζοντας 82-63 αλλά στον τελικό οι «πράσινοι» έμελλε να ήταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού!

Στις 8 Μαϊου 2011 ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 78-70 της Μακάμπι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ και κατέκτησε για 6η φορά στην ιστορία του το πολύτιμο τρόπαιο. Όμως, μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις και το στιγμιότυπο της αγκαλιάς του «3D» με τον «Ζοτς» ήταν... όλο το Final 4!

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Πάργκο 12, Ελιγιάχου 8, Έιντσον 18(2), Πνίνι 9(2), Σχορτσανίτης 4, Μπoυρστάιν , Μπλου 15(3), Μάτσβαν 3.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13 (3), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.