Ολυμπιακός: Ο Ντε Μιγκέλ βγάζει στο σφυρί φανέλες στη μάχη για τον κορονοϊό!

Ολυμπιακός: Ο Ντε Μιγκέλ βγάζει στο σφυρί φανέλες στη μάχη για τον κορονοϊό!

Ολυμπιακός: Ο Ντε Μιγκέλ βγάζει στο σφυρί φανέλες στη μάχη για τον κορονοϊό!
Ο Ισπανός βετεράνος άσος του Ολυμπιακού, Ινιάκι Ντε Μιγκέλ παραχώρησε φανέλες των «ερυθρολεύκων» με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το καλοκαίρι του 1999 σημάδεψε τη ζωή και την καριέρα του Ινιάκι Ντε Μιγκέλ. Ο συμπαθής Ισπανός που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την περίοδο 1999-03 πρόλαβε να παντρευτεί, να κατακτήσει μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ και να πάρει μετεγγραφή στους Πειραιώτες του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος επέστρεψε στο ΣΕΦ κατόπιν… παρότρυνσης του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο Ντε Μιγκέλ ήταν η τελευταία μετεγγραφή του Ολυμπιακού και προοριζόταν αρχικά για τρίτος ψηλός, πίσω από τους Τζόσουα Γκραντ και Ντράγκαν Τάρλατς. Νωρίτερα, πάντως, έκανε την καλύτερη χρονιά του στην ACB ως παίκτης της Εστουδιάντες με αποτέλεσμα να κληθεί από τον Λόλο Σάινθ στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας. Οι Ίβηρες κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο και ο Ντε Μιγκέλ ήταν τρίτος σκόρερ της «ρόχα» με 8.4 πόντους, πίσω μόνο από τον Αλμπέρτο Ερέρος και τον Αλφόνσο Ρέγιες, αδελφό του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης, Φελίπε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ της εποχής, οι Πειραιώτες έβγαλαν από τα ταμεία τους 400 εκ. δραχμές για να σπάσουν το συμβόλαιο του Ντε Μιγκέλ, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν είχε αγωνιστεί εκτός Ισπανίας και ούτε έπαιξε ξανά στο εξωτερικό μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, ως τη στιγμή που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Εν συνεχεία ο Ισπανός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο αντί 100 εκατομμυρίων τον χρόνο με τους «ερυθρόλευκους»!

Έτσι ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν παίκτη που έδινε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι, δεν προκάλεσε ποτέ με τη συμπεριφορά του, άργησε μεν να δείξει τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει στην ομάδα κι εν τέλει αποχώρησε έπειτα από τέσσερα χρόνια, έχοντας αγαπήσει τον σύλλογο με τον οποίο συμμετείχε στο ιστορικό, πρώτο παιχνίδι της Euroleague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ντε Μιγκέλ, που πλέον εκτελεί χρέη σχολιαστή στο ισπανικό ραδιόφωνο παραχώρησε τέσσερις φανέλες του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της καμπάνιας του #DIRECTOSDESDEELCONFINAMIENTO στη μάχη για τον κορονοϊό!

Για όλες τις φανέλες που παραχωρήθηκαν στη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Κάθε δωρεά 10 ευρώ αντιστοιχεί σε έναν λαχνό. Ο πρώτος που θα κληρωθεί, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πρώτος κλπ. Και όλα τα χρήματα θα διατεθούν στο εθνικό σύστημα υγείας της Ισπανίας.

Οι δωρεές μπορούν να δίνουν ΕΔΩ