Η κυριαρχία της ΤΣΣΚΑ με την δεύτερη EuroLeague σε τρία χρόνια! (vid)

Η κυριαρχία της ΤΣΣΚΑ με την δεύτερη EuroLeague σε τρία χρόνια! (vid)

Gazzetta team
Η κυριαρχία της ΤΣΣΚΑ με την δεύτερη EuroLeague σε τρία χρόνια! (vid)
Πριν από 12 χρόνια η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατακτούσε την δεύτερη EuroLeague σε διάστημα τριών χρόνων και πιστοποιούσε την κυριαρχία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!

Στο remake του τελικού στην Πράγα το 2006, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν άφησε την Μακάμπι να πάρει ρεβάνς! Στον τελικό της 4ης Μαΐου 2008 στην Μαδρίτη η παρέα των Θοδωρή Παπαλουκά και Νίκου Ζήση έκανε το «repeat» κόντρα στους Ισραηλινούς και με τη νίκη με 91-77 κατέκτησαν την δεύτερη EuroLeague σε διάστημα τριών χρόνων.

Αυτή τη φορά τον τίτλο του MVP του Final 4 κατέκτησε ο Τράγιαν Λάνγκτον, ο οποίος στον μεγάλο τελικό είχε 21 πόντους με 2/2 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ σε 35 λεπτά. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς σημείωσε από την πλευρά του άλλους 12 πόντους με 4 ασίστ, ενώ ο Νίκος Ζήσης είχε μείνει άποντος στα 05:31 που είχε βρεθεί στο παρκέ.

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας άλλοι τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Σμόντις 13π., Σισκάουσκας 13π., Χόλντεν 14π., Άντερσεν 13π.) ενώ από την Μακάμπι που έμενε και πάλι με άδεια τα χέρια κόντρα στους Ρώσους, είχαν ξεχωρίσει στον τελικό οι Ουίλ Μπάινουμ (23π.) και ο... γνώριμος από την θητεία του στον Παναθηναϊκό, Εστεμπάν Μπατίστα (14π., 7ριμπ.)