Παπανικολάου για Ομπράντοβιτς: «Ο Τζόρνταν των Ευρωπαίων προπονητών»! (pic)

Παπανικολάου για Ομπράντοβιτς: «Ο Τζόρνταν των Ευρωπαίων προπονητών»! (pic)

Gazzetta team
Παπανικολάου για Ομπράντοβιτς: «Ο Τζόρνταν των Ευρωπαίων προπονητών»! (pic)
Ο Δημήτρης Παπανικολάου είδε τα νέα επεισόδια του Last Dance, έκανε τις συγκρίσεις με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και θυμήθηκε ένα ιδιαίτερο περιστατικό με τον Σέρβο κόουτς.

Ο βετεράνος φόργουορντ στάθηκε στο κομμάτι της συγκέντρωσης, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αντιδράσεις του Σκότι Πίπεν στο μπασκετικό ξύλο των Πίστονς κι εν συνεχεία έκανε τους παραλληλισμούς με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τη συνεργασία τους στον Παναθηναϊκό.

«Είδα και την δεύτερη σειρά Last Dance και προσωπικά έμεινα σε ένα κομμάτι.

Οι Bulls έχαναν τις πρώτες χρονιές από τους Pistons γιατί δεν αντέχανε το ξύλο γκρινιάζανε συνέχεια και αντιδρούσαν.

Έχει το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Πίπεν του πως αντιδρά τις πρώτες χρονιές και πως τη χρονιά του πρώτου πρωταθλήματος μένει ήρεμος μετά από ένα σκληρό φάουλ συγκεντρωμένος στο στόχο του.

Κατανόησε ότι κερδίζεις τον αντίπαλο αν δεν πέσεις στην παγίδα του να σε κατεβάσει και μείνεις συγκεντρωμένος.

Τι είναι αυτή η περίφημη συγκέντρωση; Αγνοούσαμε την σημασία της λέξης για μεγάλο διάστημα. Πηδάγαμε, βαράγαμε, τρέχαμε αυτό πιστεύαμε ότι είναι αρκετό.

Μετά δουλεύεις με τον Ομπράντοβιτς. Δεν είσαι συγκεντρωμένος λέει πάρε 50 κάμψεις. Δεν είσαι συγκεντρωμένος μπες στη γραμμή και ξεκίνα τα σπριντ μέχρι να σφυρίξω. Δεν είσαι συγκεντρωμένος κατέβα στον διάδρομο και τρέχα.

Τι στο καλό είναι αυτή η συγκέντρωση αναρωτιόμασταν συνεχώς.

Μια ημέρα σε ένα γήπεδο γινόταν κόλαση στις κερκίδες.

Τα αντικείμενα πέφτανε βροχή.

Καλεί Τάιμ σουτ αλλά ήταν αδύνατο να δώσει οδηγίες στον πάγκο.

Μας πάει κάτω από το καλάθι να μην φτάνουν τα αντικείμενα αλλά και πάλι έφταναν.

Αυθόρμητα σκύβαμε το κεφάλι και κοιτάγαμε από που θα μας έρθουν.

Και λέει τότε. Όποιος δεν κοιτάει το πινακάκι που γράφω και κοιτάει τι συμβαίνει γύρω του για να προστατέψει τον εαυτό του θα βγει εκτός ομάδας. Οι αντίπαλοι κοιτάγανε να διαμαρτυρηθούν και έτσι χάσανε τη συγκέντρωση τους.

Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς....

Συγκέντρωση στον στόχο και προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες.

Ο Τζόρνταν των Ευρωπαίων προπονητών. Είδα και την δεύτερη σειρά #thelastdance και προσωπικά έμεινα σε ένα κομμάτι. Οι bulls χάνανε τις πρώτες χρονιές απο τους Pistons γιατί δεν αντέχανε το ξύλο γκρινιάζανε συνέχεια και αντιδρούσαν. Έχει το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Πίπεν του πως αντιδρά τις πρώτες χρονιές και πως τη χρονιά του πρώτου πρωταθλήματος μένει ήρεμος μετά απο ένα σκληρό φάουλ συγκεντρωμένος στο στόχο του. Κατανόησε ότι κερδίζεις τον αντίπαλο αν δεν πέσεις στην παγίδα του να σε κατεβάσει και μείνεις συγκεντρωμένος. Τι είναι αυτή η περίφημη συγκέντρωση; Αγνοούσαμε την σημασία της λέξης για μεγάλο διάσημα. Πηδάγαμε,βαράγαμε,τρέχαμε αυτό πιστεύαμε ότι είναι αρκετό. Μετά δουλεύεις με τον Ομπράντοβιτς. Δεν είσαι συγκεντρωμένος λέει πάρε 50 κάμψεις. Δεν είσαι συγκεντρωμένος μπες στη γραμμή και ξεκίνα τα σπρίντ μέχρι να σφυρίξω. Δεν είσαι συγκεντρωμένος κατέβα στον διάδρομο και τρέχα. Τι στο καλό είναι αυτή η συγκέντρωση αναρωτιόμασταν συνεχώς. Μια ημέρα σε ένα γήπεδο γινόταν κόλαση στις κερκίδες. Τα αντικείμενα πέφτανε βροχή. Καλεί Τάιμ σουτ αλλά ήταν αδύνατο να δώσει οδηγίες στον πάγκο. Μας πάει κάτω απο το καλάθι να μην φτάνουν τα αντικείμενα αλλά και πάλι φτάνανε. Αυθόρμητα σκύβαμε το κεφάλι και κοιτάγαμε απο που θα μας έρθουν. Και λέει τότε. Όποιος δεν κοιτάει το πινακάκι που γράφω και κοιτάει τι συμβαίνει γύρω του για να προστατέψει τον εαυτό του θα βγει εκτός ομάδας. Οι αντίπαλοι κοιταγάνε να διαμαρτυρηθούν και έτσι χάσανε τη συγκέντρωση τους. Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς.... Συγκέντρωση στον στόχο και προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Papanikolaou (@papanikolaou_dim) στις

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.