H EuroLeague θυμήθηκε το προβάδισμα της Ζάλγκιρις επί του Ολυμπιακού για το Final 4 (vid)

Gazzetta team
H EuroLeague θυμήθηκε το προβάδισμα της Ζάλγκιρις επί του Ολυμπιακού για το Final 4 (vid)
Πριν από ακριβώς δύο χρόνια η Ζάλγκιρις Κάουνας επικρατούσε του Ολυμπιακού στο Κάουνας με 80-60, έκανε το 2-1 στη σειρά και έπαιρνε προβάδισμα πρόκρισης για το Final 4 του Βελιγραδίου.

Η EuroLeague γύρισε δύο χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο ματς των playoffs στην «Zalgirio Arena» όπου η Ζάλγκιρις είχε νικήσει εύκολα τον Ολυμπιακό για «άγγιζε» το εισιτήριο για το Final 4.

Οι Λιθουανοί είχαν κάνει το break της έδρας στο πρώτο ματς των προημιτελικών στο ΣΕΦ και πήρε τον πρώτο λόγο όσον αφορά τη πρόκριση στο Βελιγράδι. Στο 3ο παιχνίδι η Ζάλγκιρις έφτασε στο «match ball» κερδίζοντας εύκολα με 80-60 τον Ολυμπιακό έχοντας το φοβερό ποσοστό του 73% στα δίποντα με 24/33 σουτ!

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός είχε το πενιχρό 18% στα τρίποντα με 4/22 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα και ήταν εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο να διεκδικήσει τη νίκη και την απάντηση στο λιθουανικό break. O Μπράντον Ντέιβις είχε 18 πόντους και ήταν ο καλύτερος της Ζάλγκιρις, ενώ τον είχαν ακολουθήσει οι Γιανκούνας (13π.), Πάνγκος (12π.) και Τουπάν (10π.). Για τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης είχε 14 πόντους.