Η Euroleague ασχολήθηκε με τους ψηλούς που σουτάρουν τρίποντα (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Η Euroleague ασχολήθηκε με τους ψηλούς που σουτάρουν τρίποντα (vid)
Ντούμπλιεβιτς, Γιανκούνας και Σκόλα μίλησαν για την αναγκαιότητα των ψηλών να σουτάρουν από μακριά.

Τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ οι ψηλοί που σουτάρουν από μακρινή απόσταση είναι περιζήτητοι. Με αυτή τους την ικανότητα έχουν την ευκαιρία να ανοίγουν το παρκέ δημιουργώντας μεγαλύτερους χώρους δράσης.

Η Euroleague έκανε «Focus» στους ψηλούς της διοργάνωσης οι οποίοι σουτάρουν τρίποντα.

Ντούμπλιεβιτς: Το μπάσκετ άλλαξε, παλιά είχες ψηλούς που ήταν μόνο μέσα στη ρακέτα. Τώρα αν ο ψηλός μπορεί να παίξει το pick ‘n’ pop και να σουτάρει τρίποντο είναι δύσκολο να το σταματήσει η άμυνα.

Γιανκούνας: Οι ψηλοί συνήθισαν να παίζουν κάτω από το καλάθι και κυρίως στο low post. Πλέον όλοι παίζουν γύρω από τη γραμμή των τριών πόντων.

Σκόλα: Καμία ομάδα πλέον δεν μπορεί αν νικήσει αν δεν είναι εύστοχη στα τρίποντα. Παλιά ακόμη και 3-4 παίκτες δεν σούταραν από μακριά. Στο τωρινό μπάσκετ δεν μπορείς να βρεις ούτε καν δύο παίκτες στο παρκέ που να μην σουτάρουν καλά.

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!