Βατούτιν: «Στα 5.5 εκατομμύρια η οικονομική ζημιά της ΤΣΣΚΑ»

Βατούτιν: «Στα 5.5 εκατομμύρια η οικονομική ζημιά της ΤΣΣΚΑ»

Βατούτιν: «Στα 5.5 εκατομμύρια η οικονομική ζημιά της ΤΣΣΚΑ»
Ο ισχυρός άνδρας αναφέρθηκε στις φετινές μόνο οικονομικές απώλειες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας λόγω του κορονοϊού.

Ο Αντρέι Βατούτιν μίλησε στο «RBK Sport» με το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης να αναλώνεται γύρω από τον κορονοϊό.

Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στα διοικητικά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέφερε, «Καμία από τις ομάδες δεν έχει έσοδα τώρα, αφού κανείς δεν πουλάει εισιτήρια, ούτε τηλεοπτικά δικαιώματα. Πουλάμε κάποια λίγα σουβενίρ και αυτό είναι. Σήμερα, τα έξοδά μας είναι μισθοί στους υπαλλήλους.

Τώρα όλοι οι σύλλογοι της Euroleague δεν πληρώνουν μισθούς στους παίκτες και τους προπονητές τους, καθώς είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ της ένωσης παικτών για να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής. Μέχρι να βρεθεί συμβιβασμός, δεν θα υπάρξουν πληρωμές”.

Οι συνέπειες μιας πανδημίας θα είναι πιο δύσκολο να ξεπεραστούν. Μια πανδημία ωθεί την οικονομία σε αδιέξοδο, αφού τίποτα δεν λειτουργεί. Και είναι αδύνατο να προβλέψουμε το πότε θα αρχίσει να λειτουργεί. Η αβεβαιότητα για το μέλλον είναι το πιο δυσάρεστο πράγμα σε αυτήν την ιστορία. Και οι οπαδοί μας εκτός από το ότι κάθονται σπίτι τους, ενδεχομένως να χάσουν τη δουλειά τους, να χάσουν το εισόδημα τους. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη φορά ο κόσμος μπορεί να μην είναι σε θέση να αγοράσει εισιτήριο για τον αγώνα».

Εν συνεχεία ο Βατούτιν μίλησε για την μείωση των συμβολαίων, «Δεν υπάρχουν ακόμη ταραχές πείνας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι 11 σύλλογοι της Euroleague που είναι μέλη της, υποστηρίζουν τη θέση να μην πληρώνουν μισθούς χωρίς ενοποιημένη συμφωνία. Νομίζω ότι μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες θα επιτευχθεί συμφωνία και οι παίκτες θα αρχίσουν να πληρώνονται. Οι απώλειες των παικτών σε μηνιαία βάση μπορεί να είναι τουλάχιστον στο 20%, αλλά όχι περισσότερο από 35-40%.

Αυτή τη σεζόν θα μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς. Νομίζω ότι οι απώλειες του συλλόγου φέτος θα φτάσουν τα 5.500.000 ευρώ και είναι αδύνατον να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα συμβεί στη συνέχεια».