Αρλάουκας: «Η προπόνηση πριν από τον Ολυμπιακό ήταν σαν… δυο αγώνες στη σειρά»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Αρλάουκας: «Η προπόνηση πριν από τον Ολυμπιακό ήταν σαν… δυο αγώνες στη σειρά»!
Ο Τζο Αρλάουκας θυμήθηκε τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1995 και την ένταση των προπονήσεων πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Σήμερα (13/4) συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Príncipe Felipe της Σαραγόσα όπου η Ρεάλ κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Τζο Αρλάουκας που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη «Βασίλισσα» παραχώρησε συνέντευξη στην AS για την επέτειο των Μαδριλένων.

«Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η ένταση των προπονήσεων την εβδομάδα πριν από τον τελικό. Δεν είχα ζήσει ξανά κάτι τέτοιο! Μιάμιση ώρα προπόνησης ήταν σαν δυο αγώνες στη σειρά! Ετοιμαστήκαμε για ειδικές καταστάσεις… Ήταν η εποχή που ο Ζέλικο έφτιαχνε το όνομα του… Την παραμονή του τελικού πήγαμε όλοι μαζί για φαγητό και τον ρώτησα τον λόγο! Μου είπε, λοιπόν: Θες να πας στο κρεβάτι σου που δεν θα σε πιάνει ύπνος και θα γυρίσεις… πλευρό 16 φορές; Είχε δίκιο! Σε εκείνη την ομάδα της Ρεάλ είχαμε μεγάλες κόντρες, πάντα εποικοδομητικές. Στον τελικό άρχισα άσχημα όμως δεν έχασα την εμπιστοσύνη των συμπαικτών μου… Δείξαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε ακόμα και όταν ο Σαμπόνις έκατσε στον πάγκο με τρία φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ χρεώθηκε με τέταρτο στις αρχές του δεύτερου μέρους. Εκείνο το Κύπελλο Πρωταθλητριών σήμαινε πολλά για τη Ρεάλ».