Σφαιρόπουλος: «Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό να δουλέψω σε αυτόν»

Σφαιρόπουλος: «Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό να δουλέψω σε αυτόν»

Gazzetta team
Σφαιρόπουλος: «Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό να δουλέψω σε αυτόν»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την Μακάμπι, τον κορονοϊο και το ενδεχόμενο να δουλέψει στο μέλλον στην Εθνική Ελλάδας ή τον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ μίλησε στην μπασκετική εκπομπή της «ΕΡΑσπορ» και φυσικά αναφέρθηκε στην ζωή του στο Τελ Αβίβ εν μέσω κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε:

Για την Euroleague: «Τηρείται μία στάση αναμονής ώστε οι ειδικοί να αποφασίσουν πόσο εφικτό είναι να επιστρέψουμε. Η Euroleague περιμένει αυτό και ακολούθως θα δει τι θα γίνει με τους χορηγούς και τους φιλάθλους. Πολλά σενάρια ακούγονται, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στις κυβερνήσεις κάθε χώρας».

Για το αν θα πήγαινε σε Εθνική ή Παναθηναϊκό: «Κρατάω χαμηλούς τόνους κοιτώντας μόνο την δουλειά μου. Υπήρχαν στιγμές που ως άνθρωπος είπα κάτι παραπάνω, ίσως και να είχα παρασυρθεί. Κάποιες φορές χρειάζεται κι αυτό. Το έκανα με σεβασμό όμως.

Ο κάθε προπονητής θεωρεί τιμή του να εκπροσωπεί την ομάδα της χώρας του. Ήμουν δύο θητείες στην Εθνική Ελλάδας. Είναι σημαντικό να υπηρετείς την εθνική ομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος που τα έχει πάει καλά και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τον κ. Πιτίνο. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερόμαστε λοιπόν σε αυτό το ενδεχόμενο.

Τον Παναθηναϊκό τον σέβομαι, για πολλά χρόνια έχει κρατήσει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και όλα αυτά τα τελευταία χρόνια με την οικογένεια του κ. Γιαννακόπουλου. Στην Ελλάδα όμως είναι δύσκολο όταν έχεις δουλέψει στη μία ομάδα να πας στον αντίπαλό της. Από πολλές απόψεις, μπερδεύεται το πράγμα. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να συμβεί».

Για τον Ουίλμπεκιν: «Ήταν μπερδεμένος ο Σκότι όταν πήγα στην ομάδα, υπήρχε μία αμφισβήτηση από την πλευρά του κόσμου. Μέσω της δουλειάς φέραμε ηρεμία και όταν κατάλαβε ο κόσμος πως κάτι αλλάζει τότε σιγά σιγά ο καθένας πήρε τον ρόλο του και φάνηκε πως ο Ουίλμπεκιν μπορεί να ηγηθεί της Μακάμπι».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Είναι η αλήθεια πως δεν έχουμε τα τελευταία χρόνια υψηλού επιπέδου παίκτες, όμως παράγει παίκτες και είναι θέμα χρόνου να βρεθούν φουρνιές που θα δημιουργήσουν παίκτες υψηλού επιπέδου. Οι νέοι παίκτες δουλεύουν και απλά χρειάζονται ευκαιρίες. Ορισμένες ομάδες τις δίνουν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.