Η τρελή βραδιά που η Ζάλγκιρις έστειλε τη φορμαρισμένη Φενέρ στον Παναθηναϊκό (vids)

Η τρελή βραδιά που η Ζάλγκιρις έστειλε τη φορμαρισμένη Φενέρ στον Παναθηναϊκό (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Η τρελή βραδιά που η Ζάλγκιρις έστειλε τη φορμαρισμένη Φενέρ στον Παναθηναϊκό (vids)
H EuroLeague Greece γυρίζει τρία χρόνια πίσω και θυμάται την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2016-17, όταν έγινε η έκπληξη στη Βιτόρια και ο Παναθηναϊκός βρήκε τα playoffs την φορμαρισμένη Φενέρμπαχτσε και όχι την πιο... βατή Μπασκόνια.

Πριν από ακριβώς τρία χρόνια και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 6ης Απριλίου 2017, έμελλε να γίνει πραγματικό «γκραν γκινιόλ» για τον Παναθηναϊκό στην EuroLeague και να «παγώσουν» τα χαμόγελα για την κατάκτηση της 4ης θέσης στην regular season που του χάριζε το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs.

Οι «πράσινοι» έκαναν το... καθήκον τους στο Τελ Αβίβ και με την εμφατική τους νίκη κόντρα στην Μακάμπι με 81-61 έβαζαν στο τσεπάκι τους το αβαντάζ της έδρας στα προημιτελικά. Λίγη ώρα αργότερα διεξάγονταν στην «Fernando Buesa Arena» της Βιτόρια το παιχνίδι της Μπασκόνια απέναντι στην αδιάφορη (και αποκλεισμένη) Ζάλγκιρις. Ο Παναθηναϊκός προτιμούσε νίκη των Βάσκων ώστε να ήταν εκείνοι που θα έβρισκαν στον δρόμο τους για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης και να απέφευγαν τη Φενέρμπαχτσε που εκείνη την περίοδο είχε φορτσάρει και έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση.

Ας θυμηθούμε τα σενάρια εκείνης της βραδιάς: Ο Παναθηναϊκός με νίκη στο Τελ Αβίβ θα έπαιρνε την 4η θέση και το πλεονέκτημα της έδρας. Όπως και έγινε. Τι περίμενε όμως στη συνέχεια; Θα έπαιζε με την Μπασκόνια αν οι Βάσκοι κέρδιζαν την Ζάλγκιρις εντός έδρας ή θα έπαιζε με την Αναντολού Εφές (σ.σ. η οποία κατέληξε τελικά στον Ολυμπιακό που είχε τερματίσει στην 3η θέση αν κερδιζε στη Μαδρίτη την αδιάφορη Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα επικρατούσε της Φενέρ εκτός έδρας.

Τελικά δεν συνέβη τίποτε από όλα αυτά! Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε την έκπληξη και έφευγε με τη νίκη από την Βιτόρια (79-84) στέλνοντας την Μπασκόνια πάνω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ την ίδια ώρα η η Ρεάλ διέλυε τη Εφές με 97-80 και η Φενέρ νικούσε την Μπαρτσελόνα με 68-65.

Αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει στα playoffs τη Φενέρμπαχτσε, η οποία παρουσιάστηκε... ανίκητη και τρομερά φορμαρισμένη με αποτέλεσμα να αποκλείσει την ελληνική ομάδα από το Final 4 με 3-0 νίκες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.