Μοτιεγιούνας: «Η σεζόν μπορεί να τελειώσει χωρίς τους Αμερικανούς»

Gazzetta team
Μοτιεγιούνας: «Η σεζόν μπορεί να τελειώσει χωρίς τους Αμερικανούς»
Ο τζένεραλ μάνατζερ της Ζαλγκίρις μίλησε για την πιθανότητα να ολοκληρωθεί η φετινή Euroleague με... απουσίες.

Ο Παούλιους Μοτιεγιούνας μίλησε στο podcast της ομάδας του Κάουνας και είπε για την επανέναρξη της Euroleague, από την στιγμή που δεν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες: «Είναι ένα από τα σενάρια. Αλλά άμεσα ξεκαθαρίσαμε ότι δεν το σκεφτόμαστε και δεν το θέτουμε καν υπό ψήφιση. Ψάχνουμε τρόπους να τελειώσουμε τη σεζόν. Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει κάπου επιλογή, αλλά δεν το έχουμε συζητήσει».

Έπειτα, πρόσθεσε για τους Αμερικανούς παίκτες: «Όσον αφορά τους Αμερικανούς παίκτες, είναι πιθανό να μην επιστρέψουν και να τελειώσει η σεζόν χωρίς αυτούς, αλλά πώς θα είναι οι ομάδες; Δεν θα είναι το ίδιο πρωτάθλημα πια, δεν θα είναι ίδια τα ρόστερ. Δημιουργήσαμε μία ομάδα και θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν έτσι. Βρήκαμε τη χημεία μας επιτέλους, παίξαμε μαζί μετά από ένα αρνητικό σερί. Θέλουμε να δούμε πως θα είμαστε αργότερα. Αν αφαιρέσεις τους Αμερικανούς, για ποιον λόγο το κάνεις όλο αυτό;

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τα συμβόλαια. Θα έχουμε αρκετά κύματα και αυτό είναι το πρώτο. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο να κάνουμε μικρότερα τα συμβόλαια. Η Euroleague διαπραγματεύεται με την Ένωση Παικτών. Θα δούμε τι θα βγει από εκεί. Ενώ μιλάμε γι’ αυτό, δεν υπάρχει λόγος να αναφερόμαστε στη νέα σεζόν. Τα μπάτζετ, οι τιμές, οι μισθοί θα δεχθούν χτύπημα και θα είναι μικρότερα. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για το τι μπορεί να γίνει.

Η Μπαρτσελόνα είναι διαφορετική περίπτωση γιατί έχει πολλά τμήματα. Οφείλουν να κοιτάξουν τον εαυτό τους, αλλά γνωρίζει τι συζητιέται με την Ένωση. Κοιτά τη δική της δομή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.