Αλβέρτης: «Έπαιξα μαζί με τους ήρωές μου, ξεχωριστός ο Παναθηναϊκός!»

Αλβέρτης: «Έπαιξα μαζί με τους ήρωές μου, ξεχωριστός ο Παναθηναϊκός!»

Gazzetta team
Αλβέρτης: «Έπαιξα μαζί με τους ήρωές μου, ξεχωριστός ο Παναθηναϊκός!»
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ίδιο, στον Ντομινίκ Ουίλκινς και στο μέλλον του Παναθηναϊκού!

Ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού και νυν μάνατζερ της ομάδας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Jerusalem Post» είπε αρχικά ότι «δεν είναι μόνο η δική μου φωτογραφία στο ΟΑΚΑ από το ευρωπαϊκό του 2007, αλλά όλες! Ξεκινούν από το 1996 και τον τίτλο που κερδίσαμε με τον Ντομινίκ Ουίλκινς και φτάνει μέχρι το 2011. Είναι μεγάλες αναμνήσεις για εμάς και κάθε εικόνα έχει τη δική της ιστορία. Εγώ που βρίσκομαι ακόμα στην ομάδα, δεν έχει αλλάξει τίποτα και κάθε χρόνο συνεχίζουμε να κυνηγούμε τους ίδιους στόχους. Τότε αυτή ήταν η ικανοποίηση και το επιτυχές τέλος ενός ταξιδιού που κάναμε εκείνη την χρονιά στο δικό μας γήπεδο με χιλιάδες οπαδούς μας. Παίξαμε καλό μπάσκετ και φτάσαμε ως το τέλος. Ήταν καθαρή ευτυχία».

Και συνέχισε μιλώντας για το πώς θα μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης: «Μερικές φορές κάποια πράγματα χρειάζονται μόνο χρόνο. Κάθε νίκη που πετύχαμε δεν ήταν εύκολη. Χρόνο με το χρόνο προσπαθούσαμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου ο καθένας ήξερε τι να κάνει και ποιος ήταν ο ρόλος του για να φτάσουμε σε αυτό που βλέπετε. Μην ξεχνάτε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Τα μπάτζετ δεν είναι πια αυτά που ήταν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κυνηγούμε πάντα τον στόχο μας. Είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημά μας, αλλά χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο για να επιστρέψουμε στο Final 4 της EuroLeague και να αποκτήσουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε πάλι το τρόπαιο».

Για τη συνέχεια είπε ότι «πιστεύω ότι προχωρούμε καλά, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο χρόνο. Να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Οι οπαδοί μας κάνουν πάντα κάθε παιχνίδι ιδιαίτερο και με λίγη τύχη μπορούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά καλό».

Δεν έκρυψε ότι «όταν ήμουν 13 ετών το 1987, η Εθνική Εθνική ομάδα κέρδισε το Eurobasket στην Αθήνα και αυτό ήταν κάτι τεράστιο για όλα τα παιδιά. Όλοι ήθελαν να γίνουν σαν ένας από τους σπουδαίους παίκτες και εγώ μερικά χρόνια αργότερα είχα την τύχη να είμαι στα ίδια αποδυτήρια με μερικούς από τους ήρωές μου!»

Όσο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο; «Είναι παράδειγμα για όλα τα παιδιά! Με τη σκληρή δουλειά μπορεί να γίνει κάτι μεγάλο. Είναι ένας πολύ ταπεινός και καλός άνθρωπος που αποτελεί παράδειγμα για όλους. Εάν έχεις δύσκολες στιγμές και μπορείς να φτάσεις εκεί που είναι, κερδίζεις το σεβασμό όλων».

Για τη συνύπαρξή του με τον Ντομινίκ Ουίλκινς, ανέφερε: «'Ηταν ένας από τους παίκτες όπως ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Λάρι Μπερντ που βλέπαμε σε βιντεοκασέτες! Και το επόμενο πρωί τον έφεραν στην Ελλάδα και έκανε προπονήσεις μαζί μας. Στην ομάδα είχαμε μερικές μεγάλες στιγμές αλλά όταν έφτασε ο Ντομινίκ έγιναν ακόμα μεγαλύτερες. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να προσαρμοστεί στο γήπεδο. Αλλά μετά από μερικούς μήνες συνειδητοποιήσαμε ποιος ήταν!Ένας πολύ καλός παίκτης και πολύ αθλητικός και παρόλο που είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα μας οδήγησε στο πρώτο μας ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.»

Και κατέληξε: «Ήταν ξεχωριστό να παίζω για την ίδια ομάδα για όλη μου την καριέρα και τώρα προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει σε αυτά τα επίπεδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που κάνω τώρα επειδή είμαι ακόμα μέλος της ομάδας στην οποία μεγάλωσα.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.