Σφαιρόπουλος: «Θέλω να μεταδώσω στους παίκτες μου νοοτροπία νικητή» (vid)

Η Euroleague επικεντρώθηκε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και όσα καταφέρνει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Σφαιρόπουλος: «Θέλω να μεταδώσω στους παίκτες μου νοοτροπία νικητή» (vid)

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ πρωταγωνίστησε στο νέο επεισόδιο του «Focus on» της Euroleague.

Στο μικρό αυτό ντοκιμαντέρ εκτός από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο μίλησαν και παίκτες της ισραηλινής ομάδας.

Αναλυτικά:

Σφαιρόπουλος: «Το πιο σημαντικό για μένα ήταν πως όταν ανέλαβα την ομάδα πέρυσι και ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας κυνηγήσαμε τα playoffs μέχρι την τελευταία αγωνιστική και υπήρξαμε ανταγωνιστικοί.

Πιστεύουμε στον χαρακτήρα των παικτών μας, στη νοοτροπία τους και θέλουμε να δημιουργήσουμε μία σκληρή ομάδα που θα παίζει ο ένας για τον άλλον και στην σωστή κατεύθυνση.

Προσπάθησα να βάλω κάποιες αρχές σε άμυνα κι επίθεση. Πιστεύω λειτούργησαν διότι παίζουμε καλύτερα.

Το μεγαλύτερο κίνητρο το βρίσκω στον εαυτό μου, θέλω να μαθαίνω καθημερινά, να βελτιώνομαι και επηρεάζω θετικά τους παίκτες μου ανεξαρτήτως πόσες νίκες ή πόσους τίτλους έχουμε. Θέλω αυτή τη νοοτροπία νικητή να την μεταφέρω και στους παίκτες μου».

Χάντερ: «Επαιξα για τον κόουτς μία διετία στον Ολυμπιακό κι είχαμε τρομερή συνεργασία. Παρά τα σκαμπανεβάσματα είμαστε αρκετά «κοντά». Τον σέβομαι σαν άνθρωπο και σαν προπονητή».

Αβντίγια: «Ο κόουτς έχει πολλές γνώσεις για το μπάσκετ. Προστατεύει όλους τους παίκτες του και δίνει το μέγιστο για το καλό της ομάδας. Κάνει σπουδαία δουλειά και το μέλλον την Μακάμπι είναι ευοίωνο».