Ροντρίγκεθ για κορονοϊό: «Ανακουφίστηκα όταν μου έδωσε άδεια η Αρμάνι να γυρίσω στην Ισπανία»

Ροντρίγκεθ για κορονοϊό: «Ανακουφίστηκα όταν μου έδωσε άδεια η Αρμάνι να γυρίσω στην Ισπανία»

Gazzetta team
Ροντρίγκεθ για κορονοϊό: «Ανακουφίστηκα όταν μου έδωσε άδεια η Αρμάνι να γυρίσω στην Ισπανία»
Ο Ισπανός γκαρντ αναφέρθηκε πως βίωσε την κατάσταση με τον κορονοϊό στο Μιλάνο και το ταξίδι επιστροφής στην Ισπανία με το αυτοκίνητο.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ παραχώρησε συνέντευξη στην «Marca» και φυσικά αναλώθηκε μόνο στην πανδημία του κορονοϊού που έπληξε ιδιαίτερα το Μιλάνο.

Ο Ισπανός γκαρντ αναλυτικά ανέφερε...«Στα τέλη Φεβρουαρίου ξεκίνησε ήδη να γίνεται χειρότερη η κατάσταση. Υπήρχε αρχικά ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που έχει μολυνθεί, αλλά μεγάλωνε συνεχώς και όλοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερη. Διαβάζαμε ότι το σύστημα υγείας καταρρέει. Όταν αναβλήθηκε το παιχνίδι μας με την Βαρέζε, καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από όσο νομίζαμε, αλλά οφείλαμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις καθώς η Euroleague δεν είχε σταματήσει».

Για το τι ένιωσε μόλις έμαθε πως ο Τρέι Τόμπκινς βρέθηκε θετικός: «Αργά ή γρήγορα, περιμέναμε ότι θα μάθουμε για τον πρώτο παίκτη που είναι θετικός. Έτυχε να είναι ο Τόμπκινς. Λίγο νωρίτερα, μάθαμε για τον Γκομπέρ στο ΝΒΑ. Ανησυχήσαμε γιατί είχαμε αντιμετωπίσει την Ρεάλ λίγες μέρες νωρίτερα κι έπρεπε να τεθούμε σε απομόνωση, παρά το γεγονός πως κανείς από την ομάδα δεν είχε συμπτώματα»..
Για την αντίδραση του μετά το πέρας της καραντίνας: «Ανακουφιστήκαμε όλοι όταν μας είπαν ότι μπορούμε να πάμε στις πατρίδες μας μετά την καραντίνα. Ο Έτορε Μεσίνα ήταν πολύ καλός μαζί μας σε όλο αυτό το διάστημα. Κατάλαβε αμέσως ότι είναι πολύ σημαντικό το θέμα να είμαστε με τις οικογένειές μας».

Για την απόφαση του να επιστρέψει οδικώς στην Ισπανία: «Έψαξα για πτήσεις, αλλά ήταν αδύνατο, οπότε πήρα το αυτοκίνητό μου και ξεκίνησα το ταξίδι για το Αλικάντε. Ήταν η πιο απλή λύση και δεν συνάντησα πρόβλημα να φτάσω στη Γαλλία και μετά στην Ισπανία. Χάρηκα πολύ όταν είδα τους πρώτους ανθρώπους στην Ισπανία. Με αναγνώρισαν και μιλήσαμε για λίγο».

Για το αν σκέφτεται το πότε θα επιστρέψει στην δράση: «Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Πρέπει να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πόσο σύντομα θα ξαναπαίξουμε. Το μόνο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε σπίτι. Για την ώρα, πρέπει να ζούμε το παρόν».