Βατούτιν: «Στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό είδα την χειρότερη ΤΣΣΚΑ των τελευταίων ετών»

Βατούτιν: «Στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό είδα την χειρότερη ΤΣΣΚΑ των τελευταίων ετών»
Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν μπορεί να χωνέψει τις δύο φετινές ήττες από τον Ολυμπιακό.

Ο Αντρέι Βατούτιν μίλησε στο «kommersant.ru» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Euroleague.

Αναλυτικά όσα ανέφερε...

... για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «έφυγαν έξι βασικοί παίκτες μας το προηγούμενο καλοκαίρι και στη συνέχεια τραυματίστηκε ο Κλάιμπερν που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για μας. Υπογράψαμε τον Σαντ Ρος ο οποίος μας βοήθησε, αλλά δεν κάλυψε πλήρως το κενό του Ουίλ. Σε γενικέ γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Παλέψαμε σε όλα σχεδόν τα ματς».

... για τον Ολυμπιακό: «Κάναμε δύο ήττες στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο στο δεύτερο έλειπε η μισή ομάδα. Δεν θυμάμαι χειρότερο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ τα τελευταία χρόνια».

… για τον Παναθηναϊκό: «Εμείς επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να στείλει εκείνο το παιχνίδι σε παράταση».

… για τον Κώστα Κουφό: «Σίγουρα περιμέναμε και περιμένουμε περισσότερα από αυτόν. Αλλά μη ξεχνάτε πως είχε κι έναν τραυματισμό. Επίσης άλλο ΝΒΑ κι άλλο Euroleague. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε χωρίς την απαραίτητη εμπειρία να παίξει αμέσως στην Euroleague. Ο Κουφός είναι ένα παράδειγμα, ο Μπέικερ άλλο, ενώ υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα. Για τους παίκτες χωρίς εμπειρία στην Ευρώπη η πρώτη χρονιά είναι χρονιά προσαρμογής, αυτή είναι η πραγματικότητα».

… για τον Μάικ Τζέιμς: «Αν ο Κλάιμπερν ήταν υγιής, δε θα ήμασταν τόσο εξαρτημένοι από τον Μάικ Τζέιμς γιατί μπορεί κι αυτός να ηγηθεί. Μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και για τους άλλους. Στο κάτω-κάτω, το δίδυμο Τζέιμς-Κλάιμπερν φαντάζει πολύ επικίνδυνο για τις αντίπαλες ομάδες. Λόγω του τραυματισμού του, όμως, δεν έχουμε πολλούς παίκτες αυτού του στυλ. Ο Μάικ Τζέιμς ανέλαβε πρωτοβουλίες από τα πρώτα παιχνίδια γιατί δε φοβάται να το κάνει. Δε μπορώ να πω πως ήθελε πάση θυσία να αναλάβει αυτό το ρόλο, αλλά οι συνθήκες εξελίχθηκαν έτσι που δε φοβήθηκε να βγει μπροστά. Αυτό είναι, και καλό, και κακό. Έχεις έναν παίκτη που μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι, που σου εγγυάται πόντους»

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.