Παναγιωτόπουλος: «Να βγούμε δυνατοί και να αντιληφθούμε την πραγματική αξία της ζωής»

Παναγιωτόπουλος: «Να βγούμε δυνατοί και να αντιληφθούμε την πραγματική αξία της ζωής»

Παναγιωτόπουλος: «Να βγούμε δυνατοί και να αντιληφθούμε την πραγματική αξία της ζωής»
Ο Έλληνας συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στο gazzetta.gr από την Αγία Πετρούπολη στην οποία ζει για το θέμα του κορονοϊού.

Ο Τσάβι Πασκουάλ εμπιστεύεται απόλυτα τον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο κι έτσι η κοινή τους παρουσία στον πάγκο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν ήταν έκπληξη.

Αγωνιστική δράση δεν υπάρχει λόγω της πανδημίας, ωστόσο στη Ρωσία ακόμη η κατάσταση μοιάζει να είναι κάπως πιο ήπια σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού. Η Ζενίτ όπως και όλες οι ομάδες της Ρωσίας προπονούνται κανονικά, απλά η καθημερινότητά τους έχει σπίτι «σπίτι-γήπεδο, γήπεδο-σπίτι».

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr κι εξήγησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη που ζει το τελευταίο διάστημα.

Coach αρχικά περιέγραψε μας πως είναι η κατάσταση στην Αγία Πετρούπολη αυτές τις μέρες με τον κορονοϊό. Οι πολίτες πως αντιδρούν;

«Η κατάσταση στην Αγ.Πετρούπολη αυτή τη στιγμή, δείχνει να είναι ήρεμη και ελεγχόμενη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κρούσματα. Όλοι όμως οι πολίτες είναι ενημερωμένοι και προσπαθούν να τηρήσουν τους κανόνες υγιεινής κ ατομικής προστασίας. Τα εστιατόρια και οι καφετέριες έχουν κλείσει. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για περιορισμό μεγάλων συναθροίσεων και κλείσιμο τουριστικών αξιοθέατων όπως το μουσείο Ερμιτάζ οι οποίες είναι προς πραγματοποίηση. Θεωρώ ότι αν τεθούν μέτρα πιο αυστηρά, όλοι θα ακολουθήσουν αυτά που πρέπει να γίνουν».

Οι παίκτες της Ζενίτ, εσύ κι ο coach Πασκουάλ πως το αντιμετωπίζετε; Υπάρχει ανασφάλεια;

«Είναι αρκετά δύσκολο για όλα τα μέλη της ομάδας. Παίκτες, προπονητές, υπάλληλοι της ομάδας είτε είναι ξένοι είτε Ρώσοι πολίτες. Για όλους εμάς που είμαστε μακριά από τους δικούς μας υπάρχει η ανησυχία για την εξέλιξη του προβλήματος και την υγεία των δικών μας ανθρώπων. Όμως οι άνθρωποι της Ζενίτ κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μηδενίσουν τις ανησυχίες και να νιώθουν όλοι ασφαλείς και σίγουροι τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον».

Περιέγραψε μας λίγο την καθημερινότητά σου αυτές τις μέρες.

«Προς στιγμήν, μετά την απόφαση της VTB για διακοπή μέχρι της 10/04, το πρόγραμμα της ομάδας έχει διαφοροποιηθεί. Κάνουμε καθημερινές προπονήσεις εκτός από το Σαββατοκύριακο με στόχο να είμαστε έτοιμοι. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι απόφαση θα παρθεί για τα πρωταθλήματα της VTB και της Euroleague και πότε θα ξεκινήσουν ξανά. Δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί το επίπεδο συγκέντρωσης με αυτήν την παγκόσμια κατάσταση να βρίσκεται σε εξέλιξη και με την έλλειψη αγώνων, αλλά όλοι στο σύλλογο κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Κλείνοντας θέλω να στείλεις ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

«Το προσωπικό μου μήνυμα δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι μεταφέρουν. Πρέπει να σκεφτόμαστε τους συνανθρώπους μας και να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη προς όλους. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που θα πρέπει να την ξεπεράσουμε, να βγούμε πιο δυνατοί και πιο σοφοί έχοντας αντιληφθεί την πραγματική αξία της ζωής».