Μονρό: «Παραλίγο να πεθάνω στον τυφώνα Κατρίνα, κατέστρεψε το σπίτι μας»

Μονρό: «Παραλίγο να πεθάνω στον τυφώνα Κατρίνα, κατέστρεψε το σπίτι μας»

Μονρό: «Παραλίγο να πεθάνω στον τυφώνα Κατρίνα, κατέστρεψε το σπίτι μας»
Ο Αμερικανός σέντερ της Μπάγερν μίλησε για την παραλίγο θανάσιμη εμπειρία και τις καταστροφές που προκάλεσε ένας τυφώνας.

Ο Γκρεγκ Μονρό μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague. Ο Αμερικανός αναφέρθηκε ελάχιστα στο μπάσκετ και αντιθέτως εστίασε σε μία εμπειρία που είχε.

Ενας τυφώνας παραλίγο να πάρει τη ζωή του και της οικογένειάς του, τελικά κατέστρεψε μόνο το σπίτι του.

Αναλυτικά όσα είπε ο σέντερ της Μπάγερν Μονάχου...

«Ήμουν στο γυμνάσιο και μέναμε περίπου 15’ από το κέντρο της Νέας Ορλεάνης. Θυμάμαι την ημέρα που η οικόγενειά μου αποφάσισε να αφήσει την πόλη. Παρακολοθούσαμε τα νέα, γιατί υπήρχαν προειδοποιήσεις για τυφώνα σχεδόν κάθε χρόνο και κάθε φορά υπήρχε ένας τυφώνας στον Κόλπο του Μεξικό και έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αυτή τη φορά ήταν πολύ άσχημα και ο Δήμος μας πρότεινε να φύγουμε, οπότε αφήσαμε τη Νέα Ορλεάνη και πήγαμε στο Χιούστον, το οποίο απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα.

Έφυγα με την οικογένειά μου και ήμασταν πολύ τυχεροί, γιατί μείναμε όλοι μαζί. Όσοι ήμασταν στο σπίτι, αλλά και άλλοι συγγενείς. Πάντα σκέφτομαι πως ήμασταν πολύ τυχεροί που μείναμε μαζί και όλοι ζωντανοί. Ήταν πολύ χειρότερα για πολλές άλλες οικογένειες.

Πήγαμε στο Χιούστον και μείναμε σε ένα ξενοδοχείο για λίγες μέρες και μετά συνειδητοποιήσαμε τι συνέβη. Μάθαμε ότι ο τυφώνας Κατρίνα χτύπησε απευθείας την πόλη της Νέας Ορλεάνης και όλα κατέρρευσαν από εκεί και πέρα. Ξέραμε πως ερχόταν, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο άσχημα θα ήταν. Ξέραμε πως υπήρχε ζημιά, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο. Πήγαμε στο Χιούστον λέγοντας πως θα είναι για 3-4 μέρες και θα επιστρέφαμε σπίτι. Τελικά μείναμε ενάμιση μήνα.

Είχε γίνει πολύ μεγάλη ζημιά. Ο πρώτος όροφος του σπιτιού είχε πλημμυρίσει και χρειάστηκε να πετάξουμε τα πάντα: Έπιπλα, ηλεκτρικά, να αλλάξουμε το ίδιο πάτωμα. Υπήρχε μια τεράστια τρύπα στην οροφή, αλλά ήμασταν τυχεροί που είχαμε κάπου να γυρίσουμε, όπως κι αν ήταν αυτό, γιατί άλλοι δεν βρήκαν τίποτα, σπίτια στέκουν κατεστραμμένα μέχρι σήμερα.

Είδα τη ζωή σαν μέσα από μεγεθυντικό φακό ξαφνικά. Εκτιμώ τα πράγματα περισσότερο. Ως έφηβος ήταν μια περίοδος που ακόμη ωρίμαζα. Αλλά ήμουν αρκετά μεγάλος για να καταλάβω ακριβώς τι συνέβαινε και να το περάσω όσα πέρασα που έδωσαν μια διαφορετική οπτική της ίδιας της ζωής. Όλοι όσοι πέρασαν το ίδιο βγήκαν πιο ώριμοι. Πρέπει… Δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να βγει πιο δυνατός για να συνεχίσεις να ζεις τη ζωή σου.

Ο αθλητισμός ήταν διέξοδος για όλους στη Νέα Ορλεάνης τότε. Έφερε τους πάντες πιο κοντά. Ο αθλητισμός ήταν ο πρώτο μέτωπο γιατί πολλά μαγαζιά και επιχειρήσεις ήταν κλειστά και δεν υπήρχαν και πολλά να κάνεις, πολύ περισσότερο αν είσαι έφηβος. Το να πηγαίνουμε να βλέπουμε παιχνίδια, είτε ήταν στο Γυμνάσιο, είτε κολεγιακά, είτε επαγγελματικά ήταν πολύ μεγάλο γεγονός για εμάς. Ήταν η στιγμή που όλοι διασκέδαζαν λίγο και ξεχνούσαν όλα τα άλλα.

Και πολλοί αθλητές της περιοχής ήταν πρότυπα, όπως ο Ντριους Μπρις και ο Κρις Πολ. Ο τρόπος που αγκάλιασαν την πόλη και βοήθησαν να ξανασταθεί στα πόδια της ήταν απίστευτος. Η πόλη πάντα θα τους ευγνωμονεί για όσα έκαναν και το ότι έγιναν ηγέτες μιας προσπάθειας. Είναι κάτι που έμεινε μέσα μου και τώρα προσπαθώ να δώσω κι εγώ όσο περισσότερα γίνεται, να φέρομαι σωστά και να κατανοώ πως το να είσαι επαγγελματίας αθλητής είναι ένα προνόμιο. Ο κόσμος μας βλέπει σαν πρότυπα και είναι καθήκον μας να δίνουμε το καλό παράδειγμα στους νεότερους».