Σκοτ: «Όσο περνάει ο καιρός, θα εξετάζονται σενάρια για το Final 4 της EuroLeague»

Ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της EuroLeague Basketball, Έντουαρντ Σκοτ σχολίασε τη διακοπή των δραστηριοτήτων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Final 4 και τα εναλλακτικά σενάρια.

Σκοτ: «Όσο περνάει ο καιρός, θα εξετάζονται σενάρια για το Final 4 της EuroLeague»

Ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου ενημέρωσε πως αναβάλλονται όλοι οι αγώνες τουλάχιστον ως τις 11 Απριλίου ενώ τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Τρέι Τόμπκινς βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Από την πλευρά του ο Έντουαρντ Σκοτ ανέφερε στο καταλανικό ραδιόφωνο Rac:

«Πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί η δράση στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Το να προσδιοριστεί το "σύντομα" δεν μπορεί να γίνει από κανέναν. Είμαστε απλώς άνθρωποι του αθλητισμού, οπότε στρεφόμαστε και περιμένουμε τι θα πουν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας. Ουδείς γνωρίζει πότε θα αλλάξει η κατάσταση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα που έχουμε πάρει. Είμαστε σε μια περίοδο που ο ιός εξαπλώνεται ανά την Ευρώπη. Δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη, αν μάθουμε ότι κι άλλοι παίκτες είναι θετικοί στον κορονοϊό». 

Παράλληλα τόνισε: «Μόλις η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι παίκτης της βρέθηκε θετικός, ήρθαμε σε επικοινωνία με τις ομάδες που την αντιμετώπισαν τις τελευταίες δύο βδομάδες. Όλοι ακολουθούν το πρωτόκολλο: παίκτες, προπονητές, υπάλληλοι, διαιτητές. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη πώς θα συνεχιστεί η διοργάνωση. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, εξετάζουμε και δουλεύουμε για πολλά διαφορετικά σενάρια. Θα ήταν αφελές ή μη ρεαλιστικό να πούμε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το σενάριο ότι το Final Four θα γίνει στην Κολωνία, όπως έχει προγραμματιστεί. Όσο περνάει ο καιρός, θα εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια. Στο τέλος του μήνα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στις διοργανώσεις μας».