Η Ένωση Παικτών της Euroleague ζήτησε την αναβολή της λίγκας (pic)

Η ELPA, βάζοντας την υγεία των παικτών της πάνω από όλα, ζήτησε την αναβολή της Euroleague με επίσημη επιστολή, όπως έκανε γνωστό.

Η Ένωση Παικτών της Euroleague ζήτησε την αναβολή της λίγκας (pic)

Οι παίκτες της Euroleague έγιναν μια «γροθιά» και μέσω της Ένωσής τους, ζήτησαν την αναβολή της ευρωπαϊκής λίγκας, καθώς ανησυχούν με την έξαρση του κορωνοϊού.

Η επιστολή τους στη διοργανώτρια αρχή αναφέρει:

«Η ELPA έστειλε επίσημη επιστολή για να ενημερώσει την Euroleague πως στην διάρκεια των τελευταίων ημερών, όλο και περισσότεροι παίκτες έχουν εκφράσει και δικαιολογήσει την ανησυχία τους για την υγεία τους και τις οικογένειές τους, αν οι ομάδες συνεχίσουν με το τρέχον πρόγραμμα, τη στιγμή της κρίσης με τον κορωνοϊό.

Οι εναλλασσόμενες συνθήκες απαιτούν μια περαιτέρω υπενθύμιση πως η Euroleague και οι ομάδες της δεν μπορούν να ζητήσουν από τους παίκτες να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και των οικογενειών τους, συμμετέχοντας σε ταξίδια και παιχνίδια που μπορεί να τους εκθέσουν στην πιθανότητα να προσβληθούν από το COVID-19. Επιπλέον, δεν μπορεί να ζητηθεί από τους παίκτες να παρακάμψουν τους κανονισμούς εθνικής υγείας και να αποφύγουν τα μέτρα κατά του ιού.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, η Ένωση Πιακτών έχει ζητήσει από την Euroleague και όλες τις ομάδες της να βάζουν πρώτα από όλα την υγεία και την ασφάλεια των παικτών και να αναβάλει το πρωτάθλημα, μέχρι η υγεία, η ασφάλεια και η ελευθερία κινήσεων να μπορούν να εγγυηθούν».