ELPA: «Η υγεία των παικτών και των οικογενειών τους έχει προτεραιότητα»

ELPA: «Η υγεία των παικτών και των οικογενειών τους έχει προτεραιότητα»
Η Ένωση Παικτών Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αναμέτρηση της Αρμάνι και του Ολυμπιακού, αλλά και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί.

Η ανακοίνωση της ELPA αναφέρει, «Τις τελευταίες μέρες η Ενωση Παικτών Euroleague βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους παίκτες, τη διοίκηση της Euroleague σχετικά με τον κοροναϊό και τα ματς που είναι να διεξαχθούν στην Ιταλία. Στείλαμε επίσημη επιστολή την Τρίτη (10/03) στην Euroleague και όλες τις ομάδες ζητώντας να αποφασίσουν την αναπροσαρμογή του προγράμματος στη Βόρεια Ιταλία.

Οι παίκτες εκτίμησαν την προσπάθεια της Euroleague να κρατήσει τις ισορροπίες στη διοργάνωση είτε σε γήπεδα με φιλάθλους είτε χωρίς. Ωστόσο για να προστατέψουμε περισσότερο τους παίκτες και τους υπαλλήλους των ομάδων τους ενθαρρύναμε να βρουν λύση ώστε να μη γίνουν αγώνες στην υψηλού ρίσκου περιοχή της Βόρειας Ιταλίας.

Το επόμενο βήμα είναι πως η αναμέτρηση της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε σε άλλη χώρα. Επίσης θα ακολουθήσουν κι άλλα αυστηρά μέτρα σε άλλα ματς της διοργάνωσης.

Κατανοούμε πλήρως πως αυτές οι μέρες και οι εβδομάδες είναι γεμάτες ιδιαιτερότητες και υπενθυμίζουμε στην Eurolague και τις ομάδες πως όταν παίρνουν σκληρές αποφάσεις, συνθήκες πίεσης και θέματα υγείας των παικτών και των οικογενειών τους έχουν προτεραιότητα».