Ο «διπρόσωπος» κύριος Μπόλντγουιν και όσα προσπαθεί να δώσει στον Ολυμπιακό (vids)

Ο «διπρόσωπος» κύριος Μπόλντγουιν και όσα προσπαθεί να δώσει στον Ολυμπιακό (vids)

Αντωνία Σπανού
Ο «διπρόσωπος» κύριος Μπόλντγουιν και όσα προσπαθεί να δώσει στον Ολυμπιακό (vids)
Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν είναι ο πιο διπρόσωπος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος και η Euroleague Greece καταγράφει όσα έχει κάνει και όσα δεν έχει κάνει.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο για την 29η αγωνιστική της Euroleague, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, αφού τα δεδομένα σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό με τον κοροναϊό να έχει δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας.

Αλλά ας βάλουμε για λίγο στην άκρη όσα γίνονται σε αυτό το... μέτωπο, με την Euroleague Greece να στρέφει την προσοχή της στον Ουέιντ Μπόλντγουιν.

Ο νεαρός Αμερικανός, που δεν είχε καμία εμπειρία από ευρωπαϊκό μπάσκετ, ήταν η επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ για τον ρόλο του βασικού γκαρντ του Ολυμπιακού και φαίνεται ότι η απειρία του... βγάζει μάτι μέσα στο παρκέ καθ' όλη την διάρκεια της φετινής διοργάνωσης.

Μαζί με τους Ρούμπιτ και Πολ είναι οι τρεις σταθεροί από την αρχή της σεζόν και αυτό που πλέον μπορεί να βγει ως συμπέρασμα για τον Αμερικανό είναι από εκεί που ήταν με το ένα πόδι εκτός ομάδας, φαίνεται να είναι χρήσιμος για τους προπονητές που πέρασαν, παλεύει μέσα στο παρκέ, βγάζει στοιχεία ποιότητας με ξεσπάσματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σταθερός.

Μπορεί στο ίδιο παιχνίδι και μεταξύ δύο ημιχρόνων να εμφανιστεί άλλος παίκτης και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε κανέναν.

Ο Μπόλντγουιν βρέθηκε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, χωρίς καμία άλλη εμπειρία και περάσματα από το ΝΒΑ, έδειξε από την αρχή πόσο αθλητικός είναι, αλλά του λείπουν άλλα στοιχεία και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό. Μετά τα 4 πρώτα παιχνίδια της σεζόν που έδειξε να μην βρίσκει τον καλό του εαυτό, βρέθηκε εκτός αποστολής, αλλά επέστρεψε και από τότε φαίνεται να υπολογίζεται και μάλιστα κανονικά.

Με έμφαση στην ικανότητα του να παίξει άμυνα εξαιτίας των καλών σωματικών του προσόντων βρήκε χρόνο από τον Κεμζούρα και έχει να επιδείξει το καλύτερο του παιχνίδι με τα «ερυθρόλευκα», το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, όπου έπαιξε 29 λεπτά και σε αυτά είχε 19 πόντους και μάζεψε και 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Από εκείνο το σημείο άρχισε πάλι να χάνει χρόνο, αφού στο παρκέ δυσκολευόταν να βρει τον καλό του εαυτό με αποκορύφωμα τα 2 λεπτά που έπαιξε κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Η έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα και οι αλλαγές στον Ολυμπιακό τον έφεραν και πάλι στο προσκήνιο με τον Μπόλντγουιν να βρίσκει χρόνο και να έχει σαφείς εντολές να δίνει αυτό που μπορεί περισσότερο. Την ενέργεια του στην άμυνα, αφού συνήθως η αποστολή του είναι να «κυνηγά» τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων.

Ο Αμερικανός πλέον έχει ρόλο στην ομάδα του, παίζει αρκετό χρόνο, αλλά συνήθως είναι άστοχος κάτι που δεν τον βοηθάει. Οι καλές του άμυνες «καλύπτονται» από λάθη ή από άστοχες επιλογές και δεν έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το παιχνίδι του.

Μάλιστα, στα τελευταία παιχνίδια δείχνει δύο πρόσωπα στο ίδιο το ματς, αφού μπορεί να είναι κακός στο ένα ημίχρονο και να βγει άλλος παίκτης στο δεύτερο παίρνοντας όσα του δίνει η άμυνα και προσπαθώντας να είναι αποτελεσματικός σε αυτά που κάνει.

Στα ματς που ο Ολυμπιακός δείχνει να βγάζει αντίδραση και ο Αμερικανός δείχνει καλύτερα, ο Έλληνας προπονητής του δίνει χρόνο συμμετοχής και εκείνος προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να κερδίσει εμπειρίες που θα το κάνουν καλύτερο.

Μάλιστα στο παιχνίδι με την Μακάμπι, έκανε το λάθος στο τέλος με το μαρκάρισμα στον Ουίλμπεκιν και από μόνος του ο Αμερικανός σχολίασε ότι είναι κάτι που δεν θα ξανά κάνει, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι έχει πολλά ακόμα να μάθει.

Ο Μπόλντγουιν συνολικά έχει σε 16:47'' κατά μέσο όρο 5.5 πόντους με 48.1% στα δίποντα, το πολύ κακό 26.7% στα τρίποντα και 63.3% στις βολές, ενώ κατεβάζει 1.8 ριμπάουντ και μοιράζει 1.8 ασίστ, ενώ κάνει και 1.5 ΄λάθη. Σίγουρα τα ποσοστά του δεν είναι καλά και δεν είναι ίσως αυτό που ονειρευόντουσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά κατά περιπτώσεις βγάζει ποιοτικά χαρακτηριστικά στο παρκέ και δείχνει ότι μπορεί να κάνει πράγματα και να προσφέρει.

Μένει να γεμίσει με εμπειρίες και να βγάλει σταθερότητα στο παιχνίδι του, αφού κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα παρουσιάσει στο παρκέ.