Ο Πλάις έκανε τεράστιο step up για χάρη της Αναντολού Εφές

Ο Πλάις έκανε τεράστιο step up για χάρη της Αναντολού Εφές

Ο Πλάις έκανε τεράστιο step up για χάρη της Αναντολού Εφές
Η Euroleague Greece γράφει για τον Γερμανό σέντερ της Αναντολού Εφές ο οποίος πραγματοποιεί ονειρεμένη σεζόν.

Η Αναντολού Εφές με την αγωνιστική της παρουσία στον φετινό μαραθώνιο έχει αποδείξει πως είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης μέχρι τώρα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως θα κατακτήσει την Euroleague.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει καταφέρει να πάρει όλα όσα αναζητά από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του οι οποίοι φροντίζουν να παίζουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Η διαφορά πάντως της φετινής Αναντολού Εφές μέχρι τώρα είναι ο Τίμπορ Πλάις.

Λάρκιν, Μίτσιτς, Σίμον, Σίνγκλετον παίζουν μπάσκετ σύμφωνα με τις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτούς. Ο Γερμανός σέντερ όμως είναι το κάτι άλλο φέτος.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον έλειψε από 19 αγώνες λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε και στην Εφές αγχώθηκαν.

Ο Πλάις είχε διαφορετική άποψη κι έκανε step up την κρίσιμη περίοδο για την ομάδα.

Ο 31χρονος σέντερ φέτος μετρά 9.4 πόντους με 64.1% στο δίποντο και 26.7% στο τρίποντο και παίρνει 4.2 ριμπάουντ σε 18:35 συμμετοχής.

Η φετινή του χρονιά σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα είναι η δεύτερη καλύτερη στις εννιά σεζόν που αγωνίζεται στην Euroleague. Μόνο τη σεζόν 2017-18 με τη Βαλένθια σκόραρε περισσότερο (10.1π.) παίζοντας 19:16 σε κάθε αγώνα.

Η μεγαλύτερη φυσικά διαφορά είναι πως φέτος κάνει τόσα σπουδαία πράγματα αγωνιζόμενος σε ομάδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο σε αντίθεση με την Βαλένθια πριν δύο χρόνια.